Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Fine Wines Oregon Has More Than Pinot

Vad tyckte du?

Fine Wines Oregon Has More Than Pinot

USA, Oregon, 750 ml, 14%

Även om Oregon är mest känt för sina Chardonnay och Pinot Noirviner så finns här en hel del andra intressanta viner som förtjänar en plats i rampljuset! Vi har satt ihop en låda med mer eller mindre ”udda” vintyper för att visa på Oregons bredd.

Låda (6 st)

1 548:-

Smaknotering

Béton 2017 - Division Wine Making Co. 
Division är ett ”urban winery” i Portland som producerar viner från Oregon och Washington. Deras Béton är en blandning av Cabernet Franc, Gamay Noir, Pinot Noir och Côt och är inspirerat av de röda vinerna från Loire. Inslag av plommon, cassis, mörka bär och violer. Rent och snyggt med stor elegans och fruktighet.

 

Gamine Syrah 2016 - Division Wine Making Co.
Inspirerad av vinerna från norra Rhône. Vinet görs av Syrah som lagras i en blandning av neutral och ny ek samt ståltank för att få både fräschör och struktur på vinet. Otroligt välbalanserat vin med inslag av mörka bär, kanel, läder och väl integrerad ek.

 

Big Salt white blend 2018 - Ovum
Ovum gör viner som skall spegla sin växtplats och årgång och vinmakaren vill inte stå i fokus utan lämnar det åt vinerna. Inget tillsätts eller tas bort och man använder naturlig jäst och ekologiskt odlade druvor. Big Salt skall, enligt Ovum, spegla en dag på stranden i en flaska. Friskt, fruktigt och fräscht vin med fruktiga inslag och en liten sälta i avslutet.

 

Grenache Pét-Nat 2017 - Minimus
Vinmakare Chad Smith är en sann visionär och inte din typiska vinmakare. Han gör en mängd olika ”vinexperiment” varje år, vissa mer lyckande än andra men när han får till det är det bland det godaste vi har provat! Pét Nat står för ”Pétillant-Naturel” och är ett naturligt pärlande vin som görs enligt ”Méthode Ancestrale” ursprungligen från Loire. Lätt pärlande vin i ljust röd stil med inslag av grape, blommor, blodapelsin och vitpeppar. Perfekt aperitif.

 

#22 White Pinot 2016 - Minimus
Minimus #22 är en blandning av hela ”Pinot-familjen” (Pinot Noir, Pinot Meunier, Pinot Gris, Pinot Blanc och Pinot Gouges) som pressas utan skalkontakt för att få sin vita färg. Ett väldigt intensivt och smakrikt vin i fruktig, rund stil med lite mognadstoner. Ett oerhört häftigt vin!

 

Bottoms Up Riesling 2017 - Maison Noir
Vinmakare André Hueston Mack grundade Maison Noir (då Mouton Noir) 2007 som det ”svarta fåret” i vinindustrin. André är sommelier från New York och gör viner inspirerade av punk och hip-hop scenen. Bottoms up är en fräsch Riesling (med lite Viognier och Pinot Blanc) som smakar sommar. Persika, citrus och en liten sötma i avslutet. 


Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/5651

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Även om Oregon är mest känt för sina Chardonnay och Pinot Noirviner så finns här en hel del andra intressanta viner som förtjänar en plats i rampljuset! Vi har satt ihop en låda med mer eller mindre ”udda” vintyper för att visa på Oregons bredd.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du