Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Maison Noir Wines O.P.P. - Other People´s Pinot Noir 2016

Maison Noir Wines O.P.P. - Other People´s Pinot Noir 2016

USA, Oregon, 750 ml, 13,9%

O.P.P. består av 100% Pinot Noir och druvorna växer i vingårdar i Willamette Valley. Vinerna är unika och distinkta garageviner, ursprungligen skapade för några av New Yorks bästa restauranger för vilka Mack var sommelier men nu blir det mer och mer tillgänglig världen över. Maison Noir drivs som e ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2016

Druvor

Pinot Noir

Smaknotering

Ung och fruktig doft med toner av röda bär, körsbär, violer, örter och kryddor. Vinet är en förtjusande kombination av seriositet och lättsamhet i en elegant förpackning. Balanserad, nyanserad med röd frukt och ekfatstoner. Lång avslutning.

Alkoholhalt
13,9%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

O.P.P. består av 100% Pinot Noir och druvorna växer i vingårdar i Willamette Valley. Vinerna är unika och distinkta garageviner, ursprungligen skapade för några av New Yorks bästa restauranger för vilka Mack var sommelier men nu blir det mer och mer tillgänglig världen över.

Maison Noir drivs som en négociant, där André Hueston Mack köper druvor från små vinodlare i Oregon. I Europa har vinerna hittills bara varit tillgängliga på MonVinic i Barcelona, men nu kommer vinerna till Sverige och Danmark. Mouton Noir är också ett livsstilsprojekt inspirerat av skateboard, punk och hiphop, vilket tydligt ses i vinernas namn och etiketter.

Producenten

Mouton Noir grundades 2007 av André Hueston Mack, tidigare verkställande direktör på The French Laundry i Kalifornien och sedan Per Se i New York. Det började som ett litet garageprojekt för att förse små New York-restauranger med unika Oregon-viner. Mouton Noir drivs som en négociant, där André Hueston Mack köper druvor från små vinodlare i Oregon, som han har lärt känna genom sina år som sommelier, där han ständigt jagade små unika viner från hela världen. I Europa har vinerna hittills bara varit tillgängliga på MonVinic i Barcelona, men nu kommer vinerna till Sverige och Danmark. Mouton Noir är också ett livsstilsprojekt inspirerat av skateboard, punk och hiphop, vilket tydligt ses i vinets namn och etiketter.

https://maisonnoirwines.com/