Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Wölffer Estatet Vineyard Wölffer Verjus

Vad tyckte du?

Wölffer Estatet Vineyard Wölffer Verjus

USA, New York, 750 ml

Wölffer Estate Summer Verjus är en fantastisk, ren druvjuice som görs på omogna vindruvor och är det ultimata alkoholfria alternativet. Den är även hyllad världen över av kockar som använder det som ersättning för vinäger i såser, glaze eller som den är i en sallad - men även som ingrediens i drinka ···

Styckvis

159:-

/flaska
Låda (12 st)

149:-

/flaska, totalt 1 788:-
Smaknotering

Fräsch doft med toner av citrus, krusbäroch gröna äpplen. Smaken är mycket frisk och läskande med toner av citrus, rabarber, krusbär, vita vinbär och gröna äpplen.

Flaskstorlek
750 ml

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/5251

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Wölffer Estate Summer Verjus är en fantastisk, ren druvjuice som görs på omogna vindruvor och är det ultimata alkoholfria alternativet. Den är även hyllad världen över av kockar som använder det som ersättning för vinäger i såser, glaze eller som den är i en sallad - men även som ingrediens i drinkar. 

 

Wölffer Estate ligger ute på Long Island i The Hamptons, strax norr om New York. Vinet produceras i Sagaponack och den vackra vingården omfattar cirka 55 hektar. Gården ligger långt ute på Long Island, vilket känns som ljusår från "the big apple".  På Wölffer Estate gör man välstrukturerade viner på bland annat druvorna Merlot, Petit Verdot, Pinot Noir och Chardonnay för att nämna några. I många avseenden liknar klimatförhållandena i området dem i Bordeaux. Den lokala Bridgehampton lerjorden och den friska vinden från Atlanten, som ligger bara ett par kilometer bort, ger perfekta förhållanden för att odla vin. Druvorna uppnår en fin mognad och en balanserad syra, vilket är mycket viktigt för att producera vin i Wölffers stil. Målet är att skapa ett vin med europeisk elegans i kombination med den unika Long Island-terroiren.  Majoriteten av Wölffers viner säljs nästan uteslutande lokalt i New York och lagret brukar generellt ta slut mycket snabbt. Antalet flaskor för export är mycket liten. Vinmakare är Roman Roth.