Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Newton The Puzzle 2008

Vad tyckte du?

Newton The Puzzle 2008

USA, Napa Valley, 750 ml, 13%

VinetEtt kraftpaket med silkesvantar. Här blandas kraft från det amerikanska ursprunget med europeisk filosofi som bidrar med elegans och god syra.   Newton har ett helt fantastisk vackert läge med utblick över Spring Mountain. De odlar sina druvor helt organiskt. De var en av de första som kons ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Årgång

2008

Druvor

Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot, Cabernet Franc

Smaknotering

Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/5151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin


Vinet

Vinet
Ett kraftpaket med silkesvantar. Här blandas kraft från det amerikanska ursprunget med europeisk filosofi som bidrar med elegans och god syra.

 

Producent

Newton har ett helt fantastisk vackert läge med utblick över Spring Mountain. De odlar sina druvor helt organiskt. De var en av de första som konsulterad Michel Rolland från Bordeaux för att ytterligare höja kvaliteten på sina viner. Stilen på Newtons viner är åt det Europeiska hållet med elegans och ett långt liv i flaskan. Årgångar från början av 1990 håller fortfarande god klass.

Producenten

Är man ute efter en mycket smakrik, exklusiv chardonnay med en rejäl portion ek är denna amerikan det rätta valet. Newton är en kultförklarad vingård som oftast får mycket höga poäng av världens vinkritiker med Mr. Robert Parker i spetsen. För att få ut så mycket karaktär av saften som möjligt har man valt att inte filtrera vinet. Ett ädelt och kraftfullt vitt vin som jag gärna skulle servera till en grillad kyckling eller den finare fisken typ piggvar eller sjötunga. Ett vin som förtjänar att ledsagas av kokkonst på högsta nivå.

http://www.newtonvineyard.com/

Karta