Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Stag´s Leap Winery The Leap Estate Cabernet Sauvignon 2006

Vad tyckte du?

Stag´s Leap Winery The Leap Estate Cabernet Sauvignon 2006

USA, Napa Valley, 750 ml, 14%

Det är inte ofta man får chansen att dricka mogen Napa-Cab av högsta klass! Cuvéen "The Leap" är en fat-selektering av Cabernet Sauvignon-druvor från Stags Leap Winerys olika parceller. Denna fina blend kommer från högkvalitativa, men svårodlade årgång 2006. Årgången var en svår vinmakarårgång där d ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2006

Druvor

Cabernet Sauvignon

Smaknotering

Stor och kraftfull doft med en fyllig smak. Här finns lager på lager av solmogen frukt av både röda och mörka bär, torkade örter, rostade kaffebönor och järnoxid. Syran är bra och tanninerna och markerade. Lång kraftfull eftersmak. Då vinet kan ha fällning på grund av ålder rekommenderas dekantering innan servering. 

Drickes
2019-2026
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Lufta vinet
2-4 timmar

Så tycker experterna

Dina Viner
93++ p "Bra koncentration, begynnande mognad."

"Ett djupt, rikt och fylligt vin med solmogen frukt, bra balans, bra koncentration, begynnande mognad och inslag av svarta vinbär, mörka plommon, körsbär, cassis, violer, choklad, mineraler och fat.

Drick 18-26."

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/5151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Här behövs lite kraftigare kötträtter eller mustiga grytor.

Vinet

Det är inte ofta man får chansen att dricka mogen Napa-Cab av högsta klass! Cuvéen "The Leap" är en fat-selektering av Cabernet Sauvignon-druvor från Stags Leap Winerys olika parceller. Denna fina blend kommer från högkvalitativa, men svårodlade årgång 2006. Årgången var en svår vinmakarårgång där det visade sig att de som använde sig av noggrann selektering gick vinnande ur striden - framförallt på cabernet sauvignon och merlot. Vinet är lagrat i 24 månader på franska ekfat (50% ny ek). Vinmakaren Christine Paubert vinifierade de olika parcellerna separat för att ge vinet komplexitet och diversitet. Den slutgiltiga blenden bestäms av vineriets team som tillsammans noggrann väljer ut de bästa faten. Ett riktigt kraftpaket som med sin begynnande mognad gör sig perfekt att börja njuta av redan nu.

Producenten

Stag’s Leap Winery (inte att förväxla med Stag’s Leap Wine Cellar som vann the Paris Wine Tasting of 1973) är en av de absolut äldsta vinerierna i distriktet Stag’s Leap. Egendomen grundades redan 1893 och har varit med att forma områdets viner. Grundaren Horace Chase gick samman med sin farbror W.W. Thompson redan 1880 för att odla druvor. Man började bygga den anslutande herrgården 1890 och skördade sin första skörd 1893. Själva namnet Stag’s Leap kommer från denna tid och härstammar från lokala Wappo-stammens legender om en hjort som tar ett språng och undflyr jägare. Man har gjort vin oavbrutet sedan Chase’s första årgång, med undantag för förbudstid och världskrig. I mitten av 1900-talet var egendomen en populär tillflyktsort för hollywoodstjärnor på grund av sin långa och mytiska historia av hembrännare och gangsters, men fick på 70-talet genomgå en modernisering till dagens hypermoderna vineri.

https://www.stagsleap.com