Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Mondavi/Rothschild Opus One Magnum 2013

Mondavi/RothschildOpus One Magnum 2013

USA, Napa Valley, 1500 ml, 14%

Opus One har har kommit att bli den mest ansedda Bordeauxblandningen i Napa och ett ikonvin i Nya världen. De senaste årgångarna har den vigör och smakrikedom som de tidigare årgångarna bjöd på men de nya visar också på en substantiell utveckling i form av finess, mer balanserade ekfatstoner och mer ···

Styckvis

10 995 kr

/flaska
Låda (3 st)

32 985 kr

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Smaknotering

Det här är ett stort vin på alla sätt! En ännu ungdomlig doft, fullpackad med mörk frukt. Svarta vinbär, blåbär, mint, choklad, nymalda kaffebönor, söta kryddor och läder. Smaken är fyllig med väl inbäddade tanniner, en komplex struktur och en lång, lång eftersmak.

Drickes
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
1500 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Lufta vinet
2-4 timmar

Så tycker experterna

James Suckling
100p

The greatest Opus ever. Terrific aromas of crushed black currants, blueberries, and flowers with hints of sweet tobacco. Roses continue to exude opulence and class. Full body, superb balance of ultra-fine tannins and vibrant acidity. Complex aftertaste of black fruits and citrus fruit. Extremely persistent. So approachable now and enjoyable. But will be even better in 2019 and beyond. 79% cabernet sauvignon, 7% cabernet franc, 6% merlot, 6% petit verdot, 2% malbec. This will always be beautiful to drink.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Opus One har har kommit att bli den mest ansedda Bordeauxblandningen i Napa och ett ikonvin i Nya världen. De senaste årgångarna har den vigör och smakrikedom som de tidigare årgångarna bjöd på men de nya visar också på en substantiell utveckling i form av finess, mer balanserade ekfatstoner och mer harmoniskt inbäddade tanniner. 

Producenten

Opus One är resultatet av ett samarbete mellan Philippe de Rothschild och Robert Mondavi med syftet att förena det bästa av Bordeaux med det bästa av Napa Valley. Projektet startade 1979 och sedan starten fokuserar man på att producera endast ett huvudvin vin med ambition att tillhöra världseliten. Man försöker ta tillvara all kunskap från traditionen i Bordeaux och samtidigt nyttja ett modern tankesätt. Vinet tillhör fortfarande toppskiktet av viner från Napa Valley.

http://en.opusonewinery.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du