Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Conundrum Wines Selected Grapes Red 2017

Vad tyckte du?

Conundrum Wines Selected Grapes Red 2017

USA, Kalifornien, 750 ml, 14,8%

Styckvis

279:-

/flaskaOrd. pris 299:-
Låda (12 st)

279:-

/flaska, totalt 3 348:- Ord. pris 3 588:-
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
  • Nöt
  • Lamm
  • Fläsk
  • Vilt
  • Anka
  • Skogsfågel
Årgång

2017

Druvor

Cabernet Sauvignon

Smaknotering

Stor, generös doft av mörka bär, tobak och fat. Smaken är fyllig och fruktdriven med sötmogna toner av svarta vinbär, plommon, björnbär och fat (vanilj, kaffe och lite kola). Vinet har en bra balans mellan frukt och syror - med tydliga men inlindade tanniner. Lång eftersmak med lager på lager av mörk frukt.

Alkoholhalt
14,8%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Lufta vinet
2-4 timmar

Så tycker experterna

Livets Goda
90 p "Lättsam och publik rackare men ganska snygg och god sådan"

Lättsam och publik rackare men ganska snygg och god sådan, baserad på en druvblend av petite sirah, zinfandel och cabernet sauvignon. Frukten är mörk och mogen, sötman oblyg men det ligger ett lätt kryddstramt drag i vinet och tanninspelet är behagligt men finns där och ger konturer. Bakom vinet och Conundrum Wines med födelsedag 1989, hittar vi medlemmar i familjen Wagner som 1972 var med och grundade Caymus Vineyards. Det här vinet såg dagens ljus för första gånger 2011

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/51451

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Producenten

Conundrum Wines startades som ett sidoprojekt 1989 av ingen mindre än Charlie Wagner Senior och Lorna Wagner - det vill säga familjen bakom kultförklarde Caymus Vineyards (som bildades 1972). Först ut var Conundrum White - en blend på bland annat chardonnay, sauvignon blanc, semillon och muscat - som mellan 1989 och 2001 såldes som Caymus Conundrum men från och med årgång 2001 varit en egen label med säte i Monterey County (och inte i Napa/Rutherford som Caymus). Idag leds Conundrum av Chuck Wagner och Joe Bolta (som varit med sedan starten). Förutom Conundrum White gör man också ett rött vin på druvsorter som Petite Sirah, Zinfandel och Cabernet Sauvignon, ett rosévin och ett bubbel. Druvorna hämtas från små familjeodlare i distrikt som Monterey, Santa Barbara, San Benito, Solano and Tulare Counties.

http://www.conundrumwines.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du