Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Gramercy Cellars The Third Man  2011

Gramercy Cellars The Third Man 2011

USA, Columbia Valley, 750 ml, 14%

Druvor 55% Grenache, 40% Syrah and 5% Mourvedre

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2011

Druvor

Mourvèdre, Grenache, Syrah

Smaknotering

Drickes
2014-2021
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
18-20ºC
Lufta vinet
1 timme

Så tycker experterna

WineEnthusiast
94p

Grenache and Syrah are the mainstays here, with a splash of Mourvèdre completing the Third Man blend. For the first time, Uplands contributes some of the fruit. It’s immensely fragrant, fruity, peppery and rich with flavors of strawberry, raspberry, cherry and plum. There is nothing simple here; scents and flavors compound and linger, and the more you look, the more you find.

WineAdvocate
92p

A blend of 55% Grenache, 40% Syrah and 5% Mourvedre, the 2011 The Third Man is medium-bodied, rich and fleshy on the palate, with a full, seamless profile that stays graceful and lively. Giving up notions of spice, herbs de Provence, kirsch, black cherry and dried herbs, it is distinctly Rhone like and will deliver plenty of pleasure over the coming 5 to 7 years.

Vinous
92p

Good bright, full red. Expressive nose combines raspberry, strawberry, cranberry, game and red licorice, all lifted by a hint of rose petal. Bright, primary red berry flavors offer lovely sweetness and purity but will need time in bottle to gain in complexity. Finishes suave and firm, with captivating lingering perfume. Very young and promising.

Kundbetyg

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Smakrika kötträtter och mustiga grytor är en bra kompis till dett vin.

Vinet

Druvor 55% Grenache, 40% Syrah and 5% Mourvedre

Producenten

Gramercy Cellars bildades så sent som 2005 av sommelieren Greg Harrington och hans fru Pam Harrington i Washington State. Fokus har redan från början varit att jobba småskaligt och göra bordeaux- och rhônebaserade viner från riktigt bra vingårdar. Filosofin är enkel - jobba med de bästa vingårdarna, skörda mogna (inte övermogna) druvor, ha en minimalistisk inställning i källaren och använda så lite ny ek som möjligt. Resultatet har gett balanserade viner med intensiv frukt, tydlig jordig mineralitet men också återhållsamhet och elegans. 

Egendomen ligger i Walla Walla som är ett underdistrikt till Columbia Valley. Att det blev just Walla Walla är ingen slump. 2004 hamnade Greg och Pam på en gårdspicknick i Brooklyn som hölls av Walla Walla Wine Alliance. Greg och Pam gillade det de provade och efter en vinresa i distriktet följde Greg upp det hela med att jobba i vingårdarna under skörden samma år. Året därpå hade de sin egen första skörd. 

Idag gör man runt 8000 lådor vin. Förutom druvren syrah och cabernet sauvignon gör paret bland annat en Bandol-inspirerad mourvèdre (kallad L Idiot du Village), en GSM-blandning (grenache, syrah, murvèdre) och en tempranillo som kryddats upp med lite syrah och grenache. 

http://gramercycellars.com/

Karta