Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Cline Cellars ZINFANDEL, California 2012

Vad tyckte du?

Cline Cellars ZINFANDEL, California 2012

USA, California, 750 ml, 14%

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Årgång

2012

Druvor

Zinfandel

Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Vinet

 

Producenten

Fred Cline grundade Cline Cellars 1982, i Oakley, Kalifornien. 1991 flyttade de anläggningarna till Sonoma Valley till en 350 hektar stor egendom i distriktet Carneros. Cline-böderna, Fred och Matt, är Zinfandel och Rhône-specialister. Bland deras innehav finns några av de äldsta och mest sällsynta vinstockar i Kalifornien. De är mest kända för hundra år gamla vinstockar av Carignane, Mourvèdre och Zinfandel som de de brukar i Oakley. Deras Mourvedre representerar cirka 85% av statens totala utbud av denna fascinerande och mångsidig sort. Denna skatt är inspirationen för Cline Cellars många Rhône-stil-buteljeringar.

SPECIALITETER Zinfandel, Carignane, Mourvedre, Rose, Syrah, Merlot, Marsanne, Muscat Canelli, Viognier, Rousanne, Rhone Blends, Late Harvest Wines

Producenten

Cline Cellars grundades 1982 av Fred Cline och är idag en av de mest framgångsrika vindproducenterna i Kalifornien. De startade i Oakley men flyttade år 1991 till en 350 hektar stor egendom i distriktet Carneros i Sonoma Valley. Idag äger Cline drygt 200 hektar vingårdar och man jobbar ihop med sin  trogne vinmakare Charles Tsegeletos. Zixfandeldruvan har blivit egendomens profildruvan, men de har även specialiserat sig på Rhône-inspirerade blends och är berömda för sina för hundra år gamla vinstockar av carignan, mourvèdre och zinfandel. De odlar även syrah, merlot, marsanne, muscat canelli, viognier och rousanne.
http://www.clinecellars.com

Karta