Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Cline Cellars Zinfandel Ancient Vines 2011

Vad tyckte du?

Cline Cellars Zinfandel Ancient Vines 2011

USA, California, 750 ml, 14,5%

Druvorna till vinet kommer från vingårdslägen som planterades av italienska och portugisiska immigranter för över hundra år sedan. De gamla stockarna ger mycket lite frukt men den är desto mer koncentrerad i smak och färg. Alla druvor handplockas och de olika vingårdslägena vinifieras var för sig ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2011

Druvor

Zinfandel

Smaknotering

En pigg hundraåring! Tasting note Doften är mycket stor, fruktig och komplex med rostade inslag av kaffe och fat. Smaken är kraftig och rik med toner av mörka bär och vanlij. Eftersmaken är lång och ganska sträv.

Drickes
2013-2017
Alkoholhalt
14,5%
Flaskstorlek
750 ml

Så tycker experterna

WineAdvocate
88p/100

Much better are the 2011 and 2010 Ancient Vines Zinfandels. This wine spends about eight months in American oak, and both vintages look very good. They are also quite similar in style. Medium-bodied, with good acid, sweet berry fruit, some pepper, incense and spice, the 2011 seems just a tad fresher. This value winery has turned out a bevy of competent wines, the brightest of them being their old vine Zinfandels

Vinner på att slås upp i karaff innan servering. Välj gärna ett glas med stor kupa för bästa behållning av vinets stora doft. Hög intensitet, mörk rödblå färg. Stor, varm, kraftfull och relativt nyanserad doft med inslag av svartpeppar, björnbär och ekfat och körsbär. Jag gillar verkligen den här generösa stilen av Zinfandel!

BjörnstierneAntonson
The Richard Juhlin Champagne Club, Stockholm

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet & maten

Vinet passar bra till rätter av mörkt kött och vilt, gärna med mörka vinsåser och smakrika tillbehör som råstekta rotfrukter och svamp. För inspiration klicka på recepten nedan.

Vinet

Vinet

Druvorna till vinet kommer från vingårdslägen som planterades av italienska och portugisiska immigranter för över hundra år sedan. De gamla stockarna ger mycket lite frukt men den är desto mer koncentrerad i smak och färg. Alla druvor handplockas och de olika vingårdslägena vinifieras var för sig i tankar av rostfritt stål. Efter pressning lagras vinet på fat av amerikansk ek i minst åtta månader.

DRUVOR 100% zinfandel.

LAGRINGSHORISONT 2013-2017. Vinet kan drickas redan nu men vinner på en tids lagring.

Producenten

Fred Cline grundade Cline Cellars 1982, i Oakley, Kalifornien. Nio år senare, 1991, flyttade de anläggningarna till en 350 hektar stor egendom i distriktet Carneros, i Sonoma Valley. Cline-böderna, Fred och Matt, är zinfandel- och rhôneblendsspecialister. På deras egendomar finns några av de äldsta och mest sällsynta vinstockarna i Kalifornien. De är mest kända för de hundra år gamla vinstockarna med carignan, mourvèdre och zinfandel som växer i Oakley. Deras mourvedre representerar cirka 85% av statens totala utbud av denna fascinerande och mångsidiga druva. Den utgör också grunden i Cline Cellars många rhôneblends.

Producenten

Cline Cellars grundades 1982 av Fred Cline och är idag en av de mest framgångsrika vindproducenterna i Kalifornien. De startade i Oakley men flyttade år 1991 till en 350 hektar stor egendom i distriktet Carneros i Sonoma Valley. Idag äger Cline drygt 200 hektar vingårdar och man jobbar ihop med sin  trogne vinmakare Charles Tsegeletos. Zixfandeldruvan har blivit egendomens profildruvan, men de har även specialiserat sig på Rhône-inspirerade blends och är berömda för sina för hundra år gamla vinstockar av carignan, mourvèdre och zinfandel. De odlar även syrah, merlot, marsanne, muscat canelli, viognier och rousanne.

Producenten uppger att deras viner tillverkas utan animaliska produkter och därmed är passande för dig som är vegan.

http://www.clinecellars.com