Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Weingut Beurer Riesling trocken 2019

Weingut Beurer Riesling trocken 2019

Ekologisk

Tyskland, Württemberg, 750 ml, 13%

Årets roligaste provning på världens största vinmässa - Prowein - hade vi nog hos Jochen Beurer. Jochen gör karaktärsfulla viner som spänner över allt från klassisk mineralig riesling till lite mer udda och speciella viner. Det här är hans Gutswein - dvs hans instegsriesling - som är en bra introduk ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2019

Druvor

Riesling

Smaknotering

Klassisk stålig, mineralig rieslingdoft med inslag av mogen citrus, persika och en liten aning petroleum. Torr, mycket frisk smak av mineral, mogna citrusfrukter, persika, gröna äpplen och en otroligt fräsch eftersmak. Mycket fin energi! Naturvin från Dryckesbutiken. 

Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Årets roligaste provning på världens största vinmässa - Prowein - hade vi nog hos Jochen Beurer. Jochen gör karaktärsfulla viner som spänner över allt från klassisk mineralig riesling till lite mer udda och speciella viner. Det här är hans Gutswein - dvs hans instegsriesling - som är en bra introduktion till det som kallas för "naturvin" och som visar att just naturvin kan smaka otroligt klassiskt. Jochen jobbar biodynamiskt i vingården och i källaren gäller ett minimalistiskt förhållningssätt som gäller. Vinerna spontänjäser med den ambienta jästen i vingården/vineriet och framställs med så lite intervention som möjligt - eller som de själva uttrycker det: "Kontrolliertes Nichtstun". Druvorna kommer från lite olika lägen i Würtemberg med sandsten och märgel som huvudsaklig jordmån. Ett vin som är perfekt att dricka till fisk och skaldjur, lättare kötträtter och smakrika vegetariska rätter. 

Producenten

Jochen Beurer tillhör en av de mest dynamiska vinmakare vi mött. Han var ursprunligen fokuserad på att bli BMX-världsmästare men 1997 lade han den idén åt sidan för att fokusera att göra vin i Kernen Stetten i Würtemberg. Att det blev just där är inte så konstigt eftersom Jochens pappa satt i styrelsen för det lokala kooperativet. Jochen valde dock att gå sin egen väg med egna vingårdar. 2003 började han jobba ekologiskt med sina 10 hektar ohc sedan 2008 jobbar Weingut Beurer helt biodynamiskt. Filosofin är enkel - minimal intevention - Kontrolliertes Nichtstun - som han säger med spontanjäsning med ambient jäst och fullt fokuis på olika terroirer och jordmåner. Och vinerna spänner över ett vitt fält från de oprecisa och klassiska till de lite mer galna och alltid med en otroligt fin frukt och fräschör i smaken. 

https://www.weingut-beurer.de/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du