Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Weingut Fritz Ekkehard Huff Schwabsburg Riesling 2019

Weingut Fritz Ekkehard Huff Schwabsburg Riesling 2019

Tyskland, Rheinhessen, 750 ml, 12,5%

Weingut Huffs kanske mest prisvärda vin. Schwabsburg tillhör de där vinorterna som borde vara mer kända. Vinrankorna är planterade på röd skiffer och lerblandad jord mellan Oppenheim och Nackenheim i närheten av Rhein. Här är läget är lite svalare och blåsigare än vingårdarna närmare floden. Ortsläg ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2019

Druvor

Riesling

Smaknotering

Mycket frisk, torr och doft och smak med toner av päron, citrus ananas och passionsfrukt samt begynnande nyanser av honung och petroleum. Lång, läcker och energisk eftersmak med ett mineralrikt avslut.

Drickes
2022-2025
Alkoholhalt
12,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-10ºC
Sockerhalt
4 g/l

Så tycker experterna

James Suckling
91 p "If you like Pouilly-Fumé, then this dry riesling is also for you."

If you like Pouilly-Fumé, then this dry riesling is also for you. Very flinty with discreet lemon and white-peach notes, this is sleek, but has plenty of minerality for a village wine. The light austerity at the finish makes me think - oysters?!

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Weingut Huffs kanske mest prisvärda vin. Schwabsburg tillhör de där vinorterna som borde vara mer kända. Vinrankorna är planterade på röd skiffer och lerblandad jord mellan Oppenheim och Nackenheim i närheten av Rhein. Här är läget är lite svalare och blåsigare än vingårdarna närmare floden. Ortsläget ger därför otroligt fräscha och friska viner med en läcker ton av äpplen, citrus och persika med fin lagringspotential. Samtidigt ger jorden och läget så pass mycket värme och sol att vinerna får de där härliga mognadstonerna som vi förknippar med bra riesling. 

Producenten

Familjeegendomen Weingut Fritz Ekkehard Huff har odlat vin sedan 1700-talet men idag är det den unga dynamiska duon och paret Christine Huff & Jeremy Bird-Huff som driver egendomen med hjälpa av Christines föräldrar (pappan sköter vingårdarna och mamman de kommersiella bitarna). 

Man har 8 hektar i Nierstein och Schwabsburg i Rheinhessen och fokuserar förstås på att göra fantastisk riesling från lägen som Schloss Schwabsburg, Pettenthal och Orbel. Men man gör även vin på druvsorter som spätburgunder (pinot noir), weissburgunder (pinot gris), scheurebe och grauburgunder (pinot gris).

Eftersom Jeremy Bird-Huff kommer från Nya Zeeland så har man nu även börjat experimentera med sauvignon blanc. 

Christine och Jeremy tillhör båda "Generation Riesling" och var två av de som imponerade mest på oss vid årets Prowein - världens största vinmässa. Generation Riesling är en sammanslutning för unga tyska vinmakare (man får bara var med till dess att man är 35) och som framförallt fokuserar på att föra fram världens bästa gröna druvsort - riesling!

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du