Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Weingut Fritz Ekkehard Huff Rabenturm Niersteiner Schloss Schwabsburg Riesling 2016

Vad tyckte du?

Weingut Fritz Ekkehard Huff Rabenturm Niersteiner Schloss Schwabsburg Riesling 2016

Tyskland, Rheinhessen, 750 ml, 13%

Rabenturm är ett av de bästa lägena i Schwabsburg och en del av den större Schloss Schwabsburg. Vingårdens gamla vinstockar växer på en röd kalkrik skifferjord som ger aromatiska, komplexa och koncentrerade viner med en otrolig längd i eftersmaken. Här finns också en bra lagringspotential för den so ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2016

Druvor

Riesling

Smaknotering

Ljust gyllengul färg. Stor doft av flinta/rök, citrus, persikor och äpplen med en liten tropisk honungston. Smaken är ung, frisk, fräsch och intensiv med massor av mogen citrusfrukt och persikotoner. Här finns rejält med kraft och lagringspotential och en komplex rökig mineralton. Allt avslutas med en lång eftersmak. 

Drickes
2019-2023
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC
Sockerhalt
4 g/l
Lufta vinet
1 timma

Så tycker experterna

James Suckling
93 p "Sit back and wait for this treasure chest to open."

"A dry riesling from Rheinhessen with plenty of depth, yet which tastes almost weightless. Sit back and wait for this treasure chest to open. The finish is already very long and refined."

Dina Viner
91 (++) p "Bra syra och inslag av grapefrukt, pomelo, våt sten, äpple och mineraler."

"Ett torrt, friskt vin med fräsch frukt, bra balans, bra syra och inslag av grapefrukt, pomelo, våt sten, äpple och mineraler. Drick 18-26."

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Rabenturm är ett av de bästa lägena i Schwabsburg och en del av den större Schloss Schwabsburg. Vingårdens gamla vinstockar växer på en röd kalkrik skifferjord som ger aromatiska, komplexa och koncentrerade viner med en otrolig längd i eftersmaken. Här finns också en bra lagringspotential för den som vill lagra vinet. Passar till fisk, skaldjur, sallader, sparrisrätter eller som aperitif.

Producenten

Familjeegendomen Weingut Fritz Ekkehard Huff har odlat vin sedan 1700-talet men idag är det den unga dynamiska duon och paret Christine Huff & Jeremy Bird-Huff som driver egendomen med hjälpa av Christines föräldrar (pappan sköter vingårdarna och mamman de kommersiella bitarna). 

Man har 8 hektar i Nierstein och Schwabsburg i Rheinhessen och fokuserar förstås på att göra fantastisk riesling från lägen som Schloss Schwabsburg, Pettenthal och Orbel. Men man gör även vin på druvsorter som spätburgunder (pinot noir), weissburgunder (pinot gris), scheurebe och grauburgunder (pinot gris).

Eftersom Jeremy Bird-Huff kommer från Nya Zeeland så har man nu även börjat experimentera med sauvignon blanc. 

Christine och Jeremy tillhör båda "Generation Riesling" och var två av de som imponerade mest på oss vid årets Prowein - världens största vinmässa. Generation Riesling är en sammanslutning för unga tyska vinmakare (man får bara var med till dess att man är 35) och som framförallt fokuserar på att föra fram världens bästa gröna druvsort - riesling!

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du