Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Weingut Fritz Ekkehard Huff Orbel Riesling Trocken 2019

Weingut Fritz Ekkehard Huff Orbel Riesling Trocken 2019

Tyskland, Rheinhessen, 750 ml, 13%

Orbel är en av de välkända "Grosse-Gewächs"-appelationerna på Roter Hang - den geologiska formation som även inkluderar Pettenthal. Christine Huff kan dock inte kalla vinerna för Grosses Gewächs eftersom hon ännu inte är medlem i VDP - organisationen bakom klassificeringen. Men marken är förstås de ···

Styckvis

179:-

/flaskaOrd. pris 229:-
Låda (6 st)

179:-

/flaska, totalt 1 074:- Ord. pris 1 374:-
Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
  • Fisk
  • Fet fisk
  • Skaldjur
  • Vegetariskt och sallader
  • Asiatiskt
  • Milda ostar
Årgång

2019

Druvor

Riesling

Smaknotering

Stora toner av stenfrukt, grön banan och exotiska kryddor samt fina nyanser av färska örter och mineral. Smaken är kraftfullt fruktig med en fyllighet som balanseras upp av en syra som får munnen att vattnas. Allt ligger kvar i eftersmaken som så småningen avslöjar nyanser av kryddor och mineral.

Drickes
2021-2027
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC
Sockerhalt
5 g/l

Så tycker experterna

James Suckling
93 p "A very distinctive dry riesling"

A very distinctive dry riesling with notes of mirabelle, banana and chopped fresh herbs, this has plenty of substance packed into quite a sleek package. Sensual creaminess extends through the long, very mineral finish.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Orbel är en av de välkända "Grosse-Gewächs"-appelationerna på Roter Hang - den geologiska formation som även inkluderar Pettenthal.

Christine Huff kan dock inte kalla vinerna för Grosses Gewächs eftersom hon ännu inte är medlem i VDP - organisationen bakom klassificeringen. Men marken är förstås densamma och erbjuder den perfekta symbiosen av soldränktsöderläge och mineralröd jord med tillräcklig vattenförsörjning. Namnet kommer troligen från det medeltida ordet Ölbel, som betyder "stark kille". Vilket verkligen passar in på Orbel-vinerna som är rika och charmiga på sitt alldeles egna sätt.

Ett vin som normalt mognar tidigare än Pettenthal.

Producenten

Familjeegendomen Weingut Fritz Ekkehard Huff har odlat vin sedan 1700-talet men idag är det den unga dynamiska duon och paret Christine Huff & Jeremy Bird-Huff som driver egendomen med hjälpa av Christines föräldrar (pappan sköter vingårdarna och mamman de kommersiella bitarna). 

Man har 8 hektar i Nierstein och Schwabsburg i Rheinhessen och fokuserar förstås på att göra fantastisk riesling från lägen som Schloss Schwabsburg, Pettenthal och Orbel. Men man gör även vin på druvsorter som spätburgunder (pinot noir), weissburgunder (pinot gris), scheurebe och grauburgunder (pinot gris).

Eftersom Jeremy Bird-Huff kommer från Nya Zeeland så har man nu även börjat experimentera med sauvignon blanc. 

Christine och Jeremy tillhör båda "Generation Riesling" och var två av de som imponerade mest på oss vid årets Prowein - världens största vinmässa. Generation Riesling är en sammanslutning för unga tyska vinmakare (man får bara var med till dess att man är 35) och som framförallt fokuserar på att föra fram världens bästa gröna druvsort - riesling!

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du