Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Weingut Fritz Ekkehard Huff Niersteiner Pettenthal Riesling 2015

Vad tyckte du?

Weingut Fritz Ekkehard Huff Niersteiner Pettenthal Riesling 2015

Tyskland, Rheinhessen, 750 ml, 12,5%

Pettentahl är det mest kända och ansedda läget i det större geologiska området som kallas för Roten Hang i Nierstein. Har består gjorden förutom av skiffer och röd kalksten även av mer röd sandsten och slamsten. Läget med en fin exponering ned mot och alldeles intill Rhein ger förutsättningar för fa ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2015

Druvor

Riesling

Smaknotering

Ljust gyllengul. Stor armoatisk doft av mogen citrus, flinta/rök och persikor. Smaken är ung och kraftfull med och packad med ung men mogen rieslingfrutk och med inslag av citrus, persika, mineral och lite honung. Lång komplex eftersmak.

Drickes
2019-2025
Alkoholhalt
12,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Pettentahl är det mest kända och ansedda läget i det större geologiska området som kallas för Roten Hang i Nierstein. Har består gjorden förutom av skiffer och röd kalksten även av mer röd sandsten och slamsten. Läget med en fin exponering ned mot och alldeles intill Rhein ger förutsättningar för fantastiska viner med intnsiva och komplaxa aromer och frisk och fräsch mogen rieslingfrukt.

Producenten

Familjeegendomen Weingut Fritz Ekkehard Huff har odlat vin sedan 1700-talet men idag är det den unga dynamiska duon och paret Christine Huff & Jeremy Bird-Huff som driver egendomen med hjälpa av Christines föräldrar (pappan sköter vingårdarna och mamman de kommersiella bitarna). 

Man har 8 hektar i Nierstein och Schwabsburg i Rheinhessen och fokuserar förstås på att göra fantastisk riesling från lägen som Schloss Schwabsburg, Pettenthal och Orbel. Men man gör även vin på druvsorter som spätburgunder (pinot noir), weissburgunder (pinot gris), scheurebe och grauburgunder (pinot gris).

Eftersom Jeremy Bird-Huff kommer från Nya Zeeland så har man nu även börjat experimentera med sauvignon blanc. 

Christine och Jeremy tillhör båda "Generation Riesling" och var två av de som imponerade mest på oss vid årets Prowein - världens största vinmässa. Generation Riesling är en sammanslutning för unga tyska vinmakare (man får bara var med till dess att man är 35) och som framförallt fokuserar på att föra fram världens bästa gröna druvsort - riesling!