Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Dr. Bürklin-Wolf Weissburgunder Øko Pfalz 2016

Vad tyckte du?

Dr. Bürklin-Wolf Weissburgunder Øko Pfalz 2016

Tyskland, Pfalz, 750 ml

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Årgång

2016

Flaskstorlek
750 ml

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

2016, Dr. Bürlkin-Wolf Weissburgunder Pfalz, Tyskland Weingut Bürklin-Wolf Weingut Bürklin-Wolf blev grundlagt i 1597 og ejes stadig af familien Bürklin. Ejendommens jordbesidelser har alle dage være ganske enestående, og omfatter mere end 90 hektar i Pfalz' mest hæderkronede marker såsom Forster Kirchenstuck, Wachenheimer Gerümpel, Deidesheimer Hohenmorgen og Ruppertsberger Gaisböhl.

Biodynamisk produktion Weingut Bürklin-Wolfs vine har alle dage være i en klasse for sig, men siden man i 1980'erne øgede fokus på dyrkningen, og begyndte at eksperimentere med økologiske og biodynamiske metoder, er kvaliteten simpelthen eksploderet. Fra 2008 har vingårdens produktion været certificeret biodynamisk. Bürklin-Wolf er som den eneste tyske vingård medlem af Biodyvin, en eksklusiv forening som tæller en række af verdens bedste biodynamiske vinhuse.

Biodynamisk Weissburgunder
Familien Bürklin er specilister i Riesling, men laver også enkelte andre vine på højt niveau, og en af dem er Weissburgunder eller Pinot Blanc som den hedder i Frankrig. Vinen byder på en let krydret bouquet med antydning af gønne æbler, smagen er meget elegant og raffineret med fin elegance og en god cremet eftersmag.

Producenten

Det finns bara en handfull av historiska toppproducenter i Pfalz och Weingut Bürklin-Wolf är en av de allra bästa. Vinslottet är familjeägt och grundades 1597 och är ett av Tysklands äldsta och ståtligaste. Vinslottets odlingar är spridda över 90 hektar som är biodynamiskt odlade, och det har några av de bästa lägena i området såsom Forster Kirchenstuck, Wachenheimer Gerümpel, Deidesheimer Hohenmorgen och Ruppertsberger Gaisböhl. Weingut Bürklin-Wolsf viner har alltid vara i en klass för sig, men sedan början på 1980-talet har man fokuserat rejält på odlingen och man började så småningom experimentera med ekologiska och biodynamiska metoder, och kvaliteten har bara blivit bättre och bättre. Från och med 2008 är vingården biodynamiskt certifierad. Bürklin-Wolf är den enda tyska vingården som är medlem i Biodyvin, en exklusiv sammanslutning som består av flera av världens bästa biodynamiska vingårdar.

www.buerklin-wolf.de/