Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Dr. Bürklin-Wolf Wachenheimer Goldbächel PC Pfalz Øko 2014

Vad tyckte du?

Dr. Bürklin-Wolf Wachenheimer Goldbächel PC Pfalz Øko 2014

Tyskland, Pfalz, 750 ml

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Årgång

2014

Flaskstorlek
750 ml

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

2014, Dr. Bürklin-Wolf Wachenheimer Goldbächel P.C. Riesling Pfalz, Tyskland Dr. Bürklin-Wolf Wachenheimer Goldbächel P.C. Riesling
Goldbächel er en top-mark i Wachenheim på kun 4,3 ha hvoraf Bürklin-Wolf ejer 3ha. Den sydvendt skråning sikrer optimal soleksponering og opvarmning af den gule og røde sandstens grusjord. Riesling druerne herfra giver en intens, blomsteragtig aroma. En vin med stor harmonisk frugt og saftig, frisk syre samt elegante, subtile mineralske undertoner.

Producenten

Det finns bara en handfull av historiska toppproducenter i Pfalz och Weingut Bürklin-Wolf är en av de allra bästa. Vinslottet är familjeägt och grundades 1597 och är ett av Tysklands äldsta och ståtligaste. Vinslottets odlingar är spridda över 90 hektar som är biodynamiskt odlade, och det har några av de bästa lägena i området såsom Forster Kirchenstuck, Wachenheimer Gerümpel, Deidesheimer Hohenmorgen och Ruppertsberger Gaisböhl. Weingut Bürklin-Wolsf viner har alltid vara i en klass för sig, men sedan början på 1980-talet har man fokuserat rejält på odlingen och man började så småningom experimentera med ekologiska och biodynamiska metoder, och kvaliteten har bara blivit bättre och bättre. Från och med 2008 är vingården biodynamiskt certifierad. Bürklin-Wolf är den enda tyska vingården som är medlem i Biodyvin, en exklusiv sammanslutning som består av flera av världens bästa biodynamiska vingårdar.

www.buerklin-wolf.de/

Karta