Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Dr. Bürklin-Wolf Wachenheimer Gerümpel Riesling Premier Cru 2018

Dr. Bürklin-WolfWachenheimer Gerümpel Riesling Premier Cru 2018

Ekologisk

Tyskland, Pfalz, 750 ml, 12,5%

Dr. Bürklin-Wolfs vingårdsläge Wachenheimer Gerümpel är ett toppklassat läge i Wachenheim i tyska Pfalz. Vingården är enbart 13 hektar stor varav Bürklin-Wolf äger 6,2 av dessa. Wachenheimer Gerümpel ligger fint exponerat vilket ger en optimal uppvärmning och torra druvor som kan hänga på rankan ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2018

Druvor

Riesling

Smaknotering

Doften är intensivt fruktig med inslag av stenfrukter, citrus, päron och krita. Smaken är knastertorr, med markerad syra och toner av exotisk frukt och en mycket lång eftersmak.

Drickes
2021-2030
Alkoholhalt
12,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC
Lufta vinet
1 timma

Så tycker experterna

James Suckling
94p

Very attractive citrus, in the lime and lemon fruit spectrum. This has a very attractive nose of ripe grapefruit and spice with some gentle, sweet-pastry notes below. The palate has such a sleek, silky and elegant core of fresh ripe peaches, pears and melon. The smooth, succulent texture is very alluring. From biodynamically grown grapes. Drink or hold.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Dr. Bürklin-Wolfs vingårdsläge Wachenheimer Gerümpel är ett toppklassat läge i Wachenheim i tyska Pfalz. Vingården är enbart 13 hektar stor varav Bürklin-Wolf äger 6,2 av dessa. Wachenheimer Gerümpel ligger fint exponerat vilket ger en optimal uppvärmning och torra druvor som kan hänga på rankan och mogna länge vilket ger stor koncentration och intensitet till vinerna. Vingården är biodynamiska sedan 2005. 

Producenten

Det finns bara en handfull av historiska toppproducenter i Pfalz och Weingut Bürklin-Wolf är en av de allra bästa. Vinslottet är familjeägt och grundades 1597 och är ett av Tysklands äldsta och ståtligaste. Vinslottets odlingar är spridda över 90 hektar som är biodynamiskt odlade, och det har några av de bästa lägena i området såsom Forster Kirchenstuck, Wachenheimer Gerümpel, Deidesheimer Hohenmorgen och Ruppertsberger Gaisböhl. Weingut Bürklin-Wolsf viner har alltid vara i en klass för sig, men sedan början på 1980-talet har man fokuserat rejält på odlingen och man började så småningom experimentera med ekologiska och biodynamiska metoder, och kvaliteten har bara blivit bättre och bättre. Från och med 2008 är vingården biodynamiskt certifierad. Bürklin-Wolf är den enda tyska vingården som är medlem i Biodyvin, en exklusiv sammanslutning som består av flera av världens bästa biodynamiska vingårdar.

www.buerklin-wolf.de/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du