Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Dr. Bürklin-Wolf Wachenheimer Altenburg P.C.  2014

Dr. Bürklin-Wolf Wachenheimer Altenburg P.C. 2014

Ekologisk

Tyskland, Pfalz, 750 ml

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Årgång

2014

Druvor

Riesling

Flaskstorlek
750 ml

Kundbetyg

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

2014, Dr. Bürklin-Wolf Altenburg Riesling 1. Cru Pfalz, Tyskland Weingut Bürklin-Wolf Weingut Bürklin-Wolf blev grundlagt i 1597 og ejes stadig af familien Bürklin. Ejendommens jordbesidelser har alle dage være ganske enestående, og omfatter mere end 90 hektar i Pfalz' mest hæderkronede marker såsom Forster Kirchenstuck, Wachenheimer Gerümpel, Deidesheimer Hohenmorgen og Ruppertsberger Gaisböhl.

Biodynamisk produktion Weingut Bürklin-Wolfs vine har alle dage være i en klasse for sig, men siden man i 1980'erne øgede fokus på dyrkningen, og begyndte at eksperimentere med økologiske og biodynamiske metoder, er kvaliteten simpelthen eksploderet. Fra 2008 har vingårdens produktion været certificeret biodynamisk. Bürklin-Wolf er som den eneste tyske vingård medlem af Biodyvin, en eksklusiv forening som tæller en række af verdens bedste biodynamiske vinhuse.

Altenburg "Premier Cru"
Familien Bürklin har klassificeret deres vine i fire niveauer, og de rangerer Riesling fra Gaisböhl-marken på niveau med en Premier Cru fra Bourgogne, en af de bedste. Dette markeres med et P.C. på vinens etiket. Altenburg-marken ligger i kommunen Wachenheim, og vine herfra har været berømmede siden starten af 1400-tallet. Altenburg-marken, med en historie der går tilbage til middelalderen, er en af de bedste i Wachenheim. Bürklin-Wolf ejer 0,4 ha ud af markens areal på 1,22 ha. Marken er beliggende på østvendte skråninger.

Altenburg Riesling P.C.
Altenburg Riesling P.C. byder på en indtagende ekspressiv bouquet af citrus og mineraler. Smagen er meget elegant med cremet frugt, flot struktur og en fin syre. Eftersmagen er lang, elegant og mineralsk. Vinen kan gemmes i 10-15 år. · 94 pts Wine Advocate, December 2015: "From a steeper and cooler, east-facing and late ripening vineyard next to the forest, the 2014 Wachenheimer Altenburg Riesling Trocken PC shows a great intensity but also coolish purity on the nose; lemon flavors intermix with chalky sandstone flavors. The great elegance and coolish nature from the nose is reflected on the palate, which is enormously piquant and straight, revealing a stimulating salinity that we normally know from limestone soils; this rejuvenates the power and complexity of this wine, which needs another five years to open up. It should still be fascinating in 20 years. There is so much power and finesse here, so much stimulating salinity - this is simply great Riesling, though not necessarily what you might expect from a Pfalz Riesling. The 2014 is one of the best series I have tasted at this biodynamic domaine for a very long time. Probably I have never tasted a similar worthy Riesling portfolio here. All the wines are worth seeking out. If I must name my favorite dry Estate Riesling of 2014, the Bürklin-Wolf's has the greatest chance to be the one. All the wines are lovely, precise, fresh and so expressive and at the same time -- perfectly balanced and moderate in alcohol. You shouldn't miss the 2014 Bürklin-Wolf Rieslings. ". · Druesorter: 100% Riesling · Drikkemoden: Ved frigivelse og op til 15 år fra høståret. · Jordbundsforhold: Limsten, sandsten og grus · Anbefales til: Fisk, skaldyr, velkomst, meditation

Producenten

Det finns bara en handfull av historiska toppproducenter i Pfalz och Weingut Bürklin-Wolf är en av de allra bästa. Vinslottet är familjeägt och grundades 1597 och är ett av Tysklands äldsta och ståtligaste. Vinslottets odlingar är spridda över 90 hektar som är biodynamiskt odlade, och det har några av de bästa lägena i området såsom Forster Kirchenstuck, Wachenheimer Gerümpel, Deidesheimer Hohenmorgen och Ruppertsberger Gaisböhl. Weingut Bürklin-Wolsf viner har alltid vara i en klass för sig, men sedan början på 1980-talet har man fokuserat rejält på odlingen och man började så småningom experimentera med ekologiska och biodynamiska metoder, och kvaliteten har bara blivit bättre och bättre. Från och med 2008 är vingården biodynamiskt certifierad. Bürklin-Wolf är den enda tyska vingården som är medlem i Biodyvin, en exklusiv sammanslutning som består av flera av världens bästa biodynamiska vingårdar.

www.buerklin-wolf.de/

Karta