Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Dr. Bürklin-Wolf Ungeheuer Grand Cru Pfalz 2015

Vad tyckte du?

Dr. Bürklin-Wolf Ungeheuer Grand Cru Pfalz 2015

Tyskland, Pfalz, 750 ml

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Årgång

2015

Flaskstorlek
750 ml

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

2015, Dr. Bürlkin-Wolf Ungeheuer Riesling Grand Cru Pfalz, Tyskland Ungeheuer "Grand Cru"
Familien Bürklin har klassificeret deres vine i fire niveauer, og de rangerer Riesling fra Ungeheuer-marken på niveau med en Grand Cru fra Bourgogne, dvs. det absolut ypperste. Dette markeres med et G.C. på vinens etiket. Ungeheuer betyder monster, og vinene fra denne mark ved byen Forst kan vitterligt smage monstrøst godt. Marken er dog opkaldt efter en notar i 1600-tallet ved navn Johan Adam Ungeheuer. Ungeheuer er rig på sort basalt, hvilket giver vine med stor rigdom, idet de sorte sten suger solens varme til sig.

Ungeheuer Riesling G.C.
Ungeheuer Riesling G.C. byder på en kraftfuld bouquet af nektarin, citrus og et strejf af petroleum. Smagen er ligeledes meget kraftfuld og fyldig med noter af nektarin, fersken og eksotisk citrus. Eftersmagen er lang og munder ud i en mineralsk finish. En stor, magtfuld Riesling.

Producenten

Det finns bara en handfull av historiska toppproducenter i Pfalz och Weingut Bürklin-Wolf är en av de allra bästa. Vinslottet är familjeägt och grundades 1597 och är ett av Tysklands äldsta och ståtligaste. Vinslottets odlingar är spridda över 90 hektar som är biodynamiskt odlade, och det har några av de bästa lägena i området såsom Forster Kirchenstuck, Wachenheimer Gerümpel, Deidesheimer Hohenmorgen och Ruppertsberger Gaisböhl. Weingut Bürklin-Wolsf viner har alltid vara i en klass för sig, men sedan början på 1980-talet har man fokuserat rejält på odlingen och man började så småningom experimentera med ekologiska och biodynamiska metoder, och kvaliteten har bara blivit bättre och bättre. Från och med 2008 är vingården biodynamiskt certifierad. Bürklin-Wolf är den enda tyska vingården som är medlem i Biodyvin, en exklusiv sammanslutning som består av flera av världens bästa biodynamiska vingårdar.

www.buerklin-wolf.de/

Karta