Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Dr. Bürklin-Wolf Riesling Pfalz 2016

Vad tyckte du?

Dr. Bürklin-Wolf Riesling Pfalz 2016

Ekologisk

Tyskland, Pfalz, 750 ml, 12,5%

Vinet är gjort på rieslingdruvor från familjen Bürklins vingårdar i Wachenheim, Deidesheim och Ruppertsberg. Vinet visar upp klassisk Pfalzkaraktär med tydlig stenfrukt, skinande syra och lätt utvecklade mineraltoner. Lätt att misstas för ett engårdsvin! Passar utmärkt både som aperitif eller till l ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2016

Druvor

Riesling

Smaknotering

Nyanserad och druvtypisk doft av citrus, persika, mineral, päron, äpplen och vita blommor. Smaken är torr med en uppfriskande syra och ett långt och läskande avslut. 

Drickes
2019-2022
Alkoholhalt
12,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC

Så tycker experterna

Decanter
91 p "Brilliant value. A good introduction to its rich yet razor-sharp Rieslings "

Prices for this producer head way up, but this one is brilliant value. The largely volcanic soil vineyards are all farmed without herbicides or pesticides. A good introduction to its rich yet razor-sharp Rieslings – rich stone fruits meet gentle white pepper and slate.

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Vinet är gjort på rieslingdruvor från familjen Bürklins vingårdar i Wachenheim, Deidesheim och Ruppertsberg. Vinet visar upp klassisk Pfalzkaraktär med tydlig stenfrukt, skinande syra och lätt utvecklade mineraltoner. Lätt att misstas för ett engårdsvin! Passar utmärkt både som aperitif eller till lättare skaldjurs- och fiskrätter. 

Producenten

Det finns bara en handfull av historiska toppproducenter i Pfalz och Weingut Bürklin-Wolf är en av de allra bästa. Vinslottet är familjeägt och grundades 1597 och är ett av Tysklands äldsta och ståtligaste. Vinslottets odlingar är spridda över 90 hektar som är biodynamiskt odlade, och det har några av de bästa lägena i området såsom Forster Kirchenstuck, Wachenheimer Gerümpel, Deidesheimer Hohenmorgen och Ruppertsberger Gaisböhl. Weingut Bürklin-Wolsf viner har alltid vara i en klass för sig, men sedan början på 1980-talet har man fokuserat rejält på odlingen och man började så småningom experimentera med ekologiska och biodynamiska metoder, och kvaliteten har bara blivit bättre och bättre. Från och med 2008 är vingården biodynamiskt certifierad. Bürklin-Wolf är den enda tyska vingården som är medlem i Biodyvin, en exklusiv sammanslutning som består av flera av världens bästa biodynamiska vingårdar.

www.buerklin-wolf.de/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du