Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Alheit Vineyards Hemelrand 2016

Vad tyckte du?

Alheit Vineyards Hemelrand 2016

Ekologisk

Sydafrika, Western Cape, 750 ml, 13,5%

I en av Sydafrikas mest spännande vinregioner - svalklimatiga och kustnära Hemel & Aarde - var 2016 en utmärkt årgång med moderat värme och svala nätter. Alheits tanke bakom vingårdsläget Hemelrand är att göra en så kallad field blend, det vill säga att vinifiera alla druvor som växter i vingården i ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2016

Druvor

Chenin Blanc, Roussanne, Muscat, Verdejo/Verdelho

Smaknotering

Vinet är torrt och kryddigt och blommigt med toner av citrus, hasselnötter, aprikos och örter. En hög syra och en fyllig kropp rundas av i en lång angenäm eftersmak.

Drickes
2019-2020
Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC

Så tycker experterna

Dina Viner
91+ p "Rik, solmogen frukt, bra balans, bra syra."

"Ett ungt, friskt vin med rik, solmogen frukt, bra balans, bra syra och inslag av grapefrukt, pomelo, äpple, våt sten, blommor och mineraler. Drick 18-21."

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5351

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

I en av Sydafrikas mest spännande vinregioner - svalklimatiga och kustnära Hemel & Aarde - var 2016 en utmärkt årgång med moderat värme och svala nätter. Alheits tanke bakom vingårdsläget Hemelrand är att göra en så kallad field blend, det vill säga att vinifiera alla druvor som växter i vingården i samma tank. I vingården trängs stockar av roussanne, chardonnay, chenin blanc, verdelho, viognier och muscat och den procentuella fördelningen av de olika druvorna varierar från år till år baserat på årgångens väderförhållanden. Hemelrand var den första av parets olika vingårdslägen som ägarparet Suzaan och Chris själva var med och planterade och ligger belägen 350 meter över havet dör svala vindar ständigt blåser. Det slutgiltiga vinet är ofiltrerat och enbart en minimal mängd svavel har använts. Vinet passar fint till asiatiska rätter och rätter med kyckling.

Producenten

2010 skapade Chris Alheit och hand fru Suzaan Alheit den här egendomen på en kompis bondgård i Hermanus på Kapprovinsen. Nu finns vingården i Hemelrand inte långt från Walkers Bay men man jobbat med druvor från hela Western Cape - från Skurfberg (Olifants River Valley) i norr till Walkers Bay i söder.

Filosofin är enkel. Vin skapas i vingården (vin = 99 procent vingård och 1 procent vinkällare) och med en minimalistisk inställning. Paret kör ekologisk odling, jobbar med naturjäst, gamla ekfat och så lite manipulering som möljligt. De tillsätter inga syror och svavel används mycket sparsamt först efter att vinet jäst färdigt.

Till sin hjälp har de några fantastiska vingårdar med mycket gamla vinstockar (som bland andra upptäckts av Eben Sadie) och man gör några helt enastående vita viner som redan fått stort genomslag hos världens ledande vinkritiker. 

http://www.alheitvineyards.co.za/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du