Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Crystallum Wines The Agnes Chardonnay 2017

Vad tyckte du?

Crystallum Wines The Agnes Chardonnay 2017

Sydafrika, Walker Bay, 750 ml, 13,5%

Ny årgång av The Agnes, favorit bland både konsumenter och vinkritiker! Druvorna till denna fylliga chardonnay kommer från fem olika vingårdar i Hemel-en-Aarde och Overberg. Jordmånerna mellan de olika lägena varierar mellan skiffer, sandsten och kvarts - genom att vinifiera de olika lägena separat ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2017

Druvor

Chardonnay

Smaknotering

Vinet har en inbjudande fruktig doft med aromer av gula äpplen, krita, honung, örter och brynt smör. Smaken är medelfyllig med högsyra och en lång eftersmak i en förtjusande välbalanserad helhet.

Drickes
2018-2022
Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC
Lufta vinet
1 timme

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5351

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet passar bra till rätter av ljust kött eller fågel samt till smakrika rätter av fisk och skaldjur. För inspiration klicka på recepten här nedanför.

Vinet

Ny årgång av The Agnes, favorit bland både konsumenter och vinkritiker! Druvorna till denna fylliga chardonnay kommer från fem olika vingårdar i Hemel-en-Aarde och Overberg. Jordmånerna mellan de olika lägena varierar mellan skiffer, sandsten och kvarts - genom att vinifiera de olika lägena separat bidrar de med sin egen komplexitet till slutblenden. Vinet har lagrats i omkring 10 månader i franska 228- och 500-liters ekfat, vara en liten del var nya. Vinet kan drickas nu men vinner något på en tids ytterligare lagring.

Producenten

Crystallum startades upp 2007 av bröderna Andrew och Peter-Allan Finlayson som är den tredje generationen Finlayson att göra vin i Sydafrika. Pappa Peter är ägare till Bouchard Finlayson som är känd för sina ypperliga pinot noir och chardonnayviner.

Sönerna började först med sauvignon blanc men nu är siktet helt inställt på att göra förstklassiga viner av de två klassiska Bourgognedruvorna chardonnay och pinot noir. De jobbar aktivt med att hitta speciella lägen som de kan buteljera som "single vineyard". Centrum för verksamheten är en gemensam vin- och olivfarm i Hemel-en-Arde. 

http://www.crystallumwines.com