Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Crystallum Wines The Agnes Chardonnay 2016

Crystallum Wines The Agnes Chardonnay 2016

Sydafrika, Walker Bay, 750 ml, 13,5%

Ny årgång av The Agnes, favorit bland både konsumenter och vinkritiker! Vinet har lagrats i 14 månader i fransk ekfat, vara hälften var nya. Vinet kan drickas nu men vinner något på en tids ytterligare lagring.

Styckvis

266:-

/flaska
Låda (6 st)

256:-

/flaska, totalt 1 536:-
Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
  • Kyckling och kalkon
  • Anka
  • Fisk
  • Fet fisk
  • Vegetariskt och sallader
  • Milda ostar
Årgång

2016

Druvor

Chardonnay

Smaknotering

Drickes
2017-2021
Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC
Lufta vinet
1 timme

Kundbetyg

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet passar bra till rätter av ljust kött eller fågel samt till smakrika rätter av fisk och skaldjur. För inspiration klicka på recepten här nedanför.

Vinet

Ny årgång av The Agnes, favorit bland både konsumenter och vinkritiker! Vinet har lagrats i 14 månader i fransk ekfat, vara hälften var nya. Vinet kan drickas nu men vinner något på en tids ytterligare lagring.

Producenten

Crystallum startades upp 2007 av bröderna Andrew och Peter-Allan Finlasson som är den tredje generationen Finlasson att göra vin i Sydafrika. Pappa Peter är ägare till Bouchard Finlayson som är känd för sina ypperliga pinot noir och chardonnayviner.

Sönerna började först med sauvignon blanc men nu är siktet helt inställt på att göra förstklassiga viner av de två klassiska Bourgognedruvorna chardonnay och pinot noir. De jobbar aktivt med att hitta speciella lägen som de kan buteljera som "single vineyard". Centrum för verksamheten är en gemensam vin- och olivfarm i Hemel-en-Arde. 

http://www.crystallumwines.com

Karta