Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Crystallum Wines Cuvée Cinema Pinot Noir 2013

Crystallum WinesCuvée Cinema Pinot Noir 2013

Sydafrika, Walker Bay, 750 ml, 14%

En begränsad vingårdspinot och den som brukar vara tätast och djupast i färgen av Peter-Allan Finlaysons pinot-viner. Druvorna växer med hög densitet (det vill säga många plantor per hektar) och får en nyanserad dos av ek (30 procent ny ek och 11 månaders lagring). Gjord på en blandning av Dijon/Ber ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2013

Smaknotering

Djup rubinröd färg och en mörk kärna. Det här är ett vin som kännetecknas av parfym, med mogna toner av mörk röd frukt, kryddig ek och en välsdoftande underton av skogsmark. I smaken är den kraftfull men återhållen, med en elegant rödabärsfruktighet som stöds av silkeslena, finkorniga tanniner som ger det en mogen men fast tanninstruktur. Lång, kryddig björnbärsparfym i avslutningen.

Drickes
2019-2022
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
18-20ºC
Lufta vinet
1-2 timmar

Så tycker experterna

WineAdvocate
93p

"The 2013 Cuvée Cinema Pinot Noir is 30% whole-bunch pressed and raised in 30% new oak for 11 months. It has a crisp black cherry, cassis and violet-scented bouquet that is beautifully controlled - sleek and assured. The palate is medium-bodied with superb minerality that comes through, the oak neatly knitted into the crisp, dark cherry finish. This is an exemplary Hemel-en-Aarde Pinot Noir and I feel that at the moment it is a little punchier and denser than Peter-Allan´s other cuvées."

Winefinders Wine Team
93p

"Det här är den klart kryddigaste i doften av de tre pinot noir-viner som vi provade från Crystallum med mycket mer mineraltoner men också lite mysk, mörka och röda bär och skogsmark. Smaken är lite fylligare och stramare än hos de andra med en kryddigare och lite tuffare stil. Inte lika mycket trä/ek och mer tydliga tanniner. Lång komplex ung eftersmak. Ett vin att lagra!"

Winefinder

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

En begränsad vingårdspinot och den som brukar vara tätast och djupast i färgen av Peter-Allan Finlaysons pinot-viner. Druvorna växer med hög densitet (det vill säga många plantor per hektar) och får en nyanserad dos av ek (30 procent ny ek och 11 månaders lagring). Gjord på en blandning av Dijon/Bernard-kloner (777, 115, 667) av Pinot Noir. 30 procent av vinet är pressat som hela klasar. 

Total produktion endast  2933 flaskor, först till kvarn gäller!

Producenten

Crystallum startades upp 2007 av bröderna Andrew och Peter-Allan Finlayson som är den tredje generationen Finlayson att göra vin i Sydafrika. Pappa Peter är ägare till Bouchard Finlayson som är känd för sina ypperliga pinot noir och chardonnayviner.

Sönerna började först med sauvignon blanc men nu är siktet helt inställt på att göra förstklassiga viner av de två klassiska Bourgognedruvorna chardonnay och pinot noir. De jobbar aktivt med att hitta speciella lägen som de kan buteljera som "single vineyard". Centrum för verksamheten är en gemensam vin- och olivfarm i Hemel-en-Arde. 

http://www.crystallumwines.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du