Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Sadie Family Treinspoor Old Vine Series Tinta Barroca 2017

Vad tyckte du?

Sadie Family Treinspoor Old Vine Series Tinta Barroca 2017

Sydafrika, Swartland, 750 ml, 13%

Sadie-fansens våta dröm - senaste årgången från Eben Sadie är här! Riktigt läckert uttryck av portvinsdruvan tinta barocca. The old vine-series består av flera viner från gamla, hållbart odlade, obevattnade stockar planterade runt om i Swartland. Vinerna görs med minimal intervention och buteljeras ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2017

Druvor

Tinta Barroca

Smaknotering

Ung och tät doft av mörka och röda bär, torkade kryddor, nypon och rosor. Komplex och intensiv smak med unga, tuffa tanniner, härlig, strukturerad frukt och mineralig sälta. Lång, sammansatt eftersmak. 

Drickes
2019-2025
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Sockerhalt
3 g/l
Lufta vinet
1-2 timmar

Så tycker experterna

Vinous
93 p "It has a very well defined bouquet, almost Barolo-like. Superb."

"The 2017 Treinspoor is pure Tinta Barocca, which Eben opined is the most exciting grape at the moment, matured for one year in foudres. It has a very well defined bouquet, almost Barolo-like, with touches of dried flowers and rose petal. The palate is medium-bodied with fine tannin and wonderfully balanced, creating real tension from start to finish and featuring touches of bay leaf and tea leaf toward the poised but sustained finish. Superb."

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Sadie-fansens våta dröm - senaste årgången från Eben Sadie är här! Riktigt läckert uttryck av portvinsdruvan tinta barocca. The old vine-series består av flera viner från gamla, hållbart odlade, obevattnade stockar planterade runt om i Swartland. Vinerna görs med minimal intervention och buteljeras med så lite tillsatt svavel som möjligt. Enligt Sadie själv är hela poängen att göra viner som uttrycker Swartland och druvsorten som de är – med alla sina fel och brister. ”Columella is my search for perfection – but the old vine-series is about bottling the wine like it is. ” Här är det som sagt tinta barocca som görs på druvor från 40-åriga stockar som växer utmed ett järnvägsspår i Malmesbury/Swartland/Sydafrika. Resultatet är ett långlivat tätt och mörkt vin med smaker av mörka bär och kryddor. 

Producenten

Eben Sadie är ett av de största namnen i Sydafrika. Han är närmast kultförklarad och många vinmakare har honom som förebild. Eben Sadie har arbetat med några världens bästa vinproducenter men är sedan 15 år tillbaka hemma i Swartland för att göra några av Sydafrikas, för att inte säga världens, bästa och mest intressanta viner. Och han är helt klart en av anledningarna till att Swartland numera är Sydafrikas kanske mest intressanta vindistrikt. 

Eben Sadie jobbar med ett minimum av manipulation och ett maximum av tydlighet i terroir och smaker. Han gör det med hjälp av flera olika uttryck. Hans prestigeviner är den röda Columella (som rankas bland Sydafrikas bästa viner på syrah - men som visserligen är syrahdominerad men egentligen mer av en Rhôneblandning med lite moruvèdre och grenache i mixen) och den vita Palladius (också det en blandning av chenin blanc, grenache blanc, clairette, verdelho, viognier, semillon gris, semillon blanc, chardonnay och rousanne) är som han själv uttrycker det "en jakt efter perfektion". Hans försök att göra så perfekta viner som möjligt. 

Eben Sadies Old Vine Series är något helt annat. I denna söker han gamla, ibland bortglömda, vingårdar med druvor som är eller en gång var vanliga i Sydafrika. Här finns bl a Pofadder som görs på cinsault som planterades på 1950-talet, Soldaat – en grenache som görs på druvor från upp emot 100-år gamla stockar och Skurfberg som görs på druvor från gamla chenin blanc-stockar. 

Filosofin med Old Vine Series är att göra så lite som möjligt. Att skörda optimalt mogna druvor och låta jäsningen ha sin gång. Att inte tillsätta något och att buteljera med så små mängder svavel som möjligt. 

Eben Sadie är också medlem av och var med och grundade Swartland Independent - en rörelse som just har som mål att göra autentiska och naturliga viner från Swartland utan onödiga tillsatser och med så lite manipulation som möjligt. 

http://www.thesadiefamily.com