Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Allesverloren Estate Tinta Barocca 2008

Vad tyckte du?

Allesverloren Estate Tinta Barocca 2008

Sydafrika, Swartland, 750 ml, 14,5%

Mycket kompetent vin från denna lite udda druva. Varm, lättillgänglig frukt av mörka bär, vanilj, plommon, choklad och ett uns lakrits. Fin balans och en bra syra i en lite mustig och tillgänglig stil.     Allesverloren är den äldsta vingården i distriktet Swartland i Sydafrika. Gården byggdes ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Årgång

2008

Druvor

Tinta Barroca

Smaknotering

Alkoholhalt
14,5%
Flaskstorlek
750 ml

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/5151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Tinta Barocca är inte den vanligast druvan i vinvärlden men vi hade gärna sett mer av den när det blir så bra som det är i detta sydafrikanska vin. Lamm borde ätas oftare på våra breddgrader och vi föreslår att ni provar detta läckra påskrecept minst en gång i kvartalet!


Vinet

Vinet

Mycket kompetent vin från denna lite udda druva. Varm, lättillgänglig frukt av mörka bär, vanilj, plommon, choklad och ett uns lakrits. Fin balans och en bra syra i en lite mustig och tillgänglig stil.  

Producenten

 

Allesverloren är den äldsta vingården i distriktet Swartland i Sydafrika. Gården byggdes upp mellan 1696 och 1704 då den dåvarande guvenören i Cape-provinsen skänkte egendomen till änkan Cloete.

Samma år brann dessvärre allt ner och när man efter en resa återvände till gården var man chockad och skrek – Allesverloren!! Vilket betyder: Allt är förlorat!!

1806 skördades de första druvorna och sedan 1872 har Allesverloren var i familen Malan´s ägo. Idag är Danie Malan vinmakare och man går från klarhet till klarhet varje år.

Idag förfogar man över 227 hektar uppodlad mark och vinerna har ett mycket gott anseende.

Producenten

  Allesverloren är den äldsta vingården i distriktet Swartland i Sydafrika. Gården byggdes upp mellan 1696 och 1704 då den dåvarande guvenören i Cape-provinsen skänkte egendomen till änkan Cloete. Samma år brann dessvärre allt ner och när man efter en resa återvände till gården var man chockad och skrek – Allesverloren!! Vilket betyder: Allt är förlorat!! 1806 skördades de första druvorna och sedan 1872 har Allesverloren var i familen Malan´s ägo. Idag är Danie Malan vinmakare och man går från klarhet till klarhet varje år. Idag förfogar man över 227 hektar uppodlad mark och vinerna har ett mycket gott anseende.  

Karta