Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Sadie Family Skerpioen Old Vine Series  2016

Vad tyckte du?

Sadie Family Skerpioen Old Vine Series 2016

Ekologisk

Sydafrika, Swartland, 750 ml, 13,5%

Druvorna (chenin blanc och palomino) odlas i en av de svalaste delarna av Swartland. Stockarna planterades mellan 1958 och 1967 i en endast 1,8 ha liten vingård. Vinet får jäsa på både franska ekfat och rostfria ståltankar. Eben varken klarar eller filtrerar vinet innan det buteljeras.

Styckvis

419:-

/flaska
Låda (6 st)

409:-

/flaska, totalt 2 454:-
Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
  • Fisk
  • Fet fisk
  • Skaldjur
  • Vegetariskt och sallader
  • Asiatiskt
  • Milda ostar
Årgång

2016

Druvor

Chenin Blanc, Palomino

Smaknotering

Stor, mycket komplex doft. Smaken är fyllig och mycket balanserad med toner av äpple, citrus och lite nötiga toner. Lång, kraftfull och balanserad eftersmak med väl integrerad syra.

Drickes
2017-2023
Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
10ºC

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Druvorna (chenin blanc och palomino) odlas i en av de svalaste delarna av Swartland. Stockarna planterades mellan 1958 och 1967 i en endast 1,8 ha liten vingård. Vinet får jäsa på både franska ekfat och rostfria ståltankar. Eben varken klarar eller filtrerar vinet innan det buteljeras.

Producenten

Eben Sadie är ett av de största namnen i Sydafrika. Han är närmast kultförklarad och många vinmakare har honom som förebild. Eben Sadie har arbetat med några världens bästa vinproducenter men är sedan 15 år tillbaka hemma i Swartland för att göra några av Sydafrikas, för att inte säga världens, bästa och mest intressanta viner. Och han är helt klart en av anledningarna till att Swartland numera är Sydafrikas kanske mest intressanta vindistrikt. 

Eben Sadie jobbar med ett minimum av manipulation och ett maximum av tydlighet i terroir och smaker. Han gör det med hjälp av flera olika uttryck. Hans prestigeviner är den röda Columella (som rankas bland Sydafrikas bästa viner på syrah - men som visserligen är syrahdominerad men egentligen mer av en Rhôneblandning med lite moruvèdre och grenache i mixen) och den vita Palladius (också det en blandning av chenin blanc, grenache blanc, clairette, verdelho, viognier, semillon gris, semillon blanc, chardonnay och rousanne) är som han själv uttrycker det "en jakt efter perfektion". Hans försök att göra så perfekta viner som möjligt. 

Eben Sadies Old Vine Series är något helt annat. I denna söker han gamla, ibland bortglömda, vingårdar med druvor som är eller en gång var vanliga i Sydafrika. Här finns bl a Pofadder som görs på cinsault som planterades på 1950-talet, Soldaat – en grenache som görs på druvor från upp emot 100-år gamla stockar och Skurfberg som görs på druvor från gamla chenin blanc-stockar. 

Filosofin med Old Vine Series är att göra så lite som möjligt. Att skörda optimalt mogna druvor och låta jäsningen ha sin gång. Att inte tillsätta något och att buteljera med så små mängder svavel som möjligt. 

Eben Sadie är också medlem av och var med och grundade Swartland Independent - en rörelse som just har som mål att göra autentiska och naturliga viner från Swartland utan onödiga tillsatser och med så lite manipulation som möjligt. 

http://www.thesadiefamily.com

Karta