Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Ken Forrester Wines Three Halves 2011

Vad tyckte du?

Ken Forrester Wines Three Halves 2011

Sydafrika, Stellenbosch, 750 ml, 13%

Med inspiration från Rhône har Ken Forrester gjort en blend på tre druvor där mourvèdre bidrar med örtigt jordiga skogstoner, grenache med fyllig frukt och shiraz med kryddighet. Resultatet är Three Halves som är mer summan av de ingående delarna. Vinet lagras 18 månader på franska fat. Vinet görs i ···

Styckvis

203:-

/flaska
Låda (6 st)

193:-

/flaska, totalt 1 158:-
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
  • Nöt
  • Lamm
  • Fläsk
  • Vilt
  • Skogsfågel
  • Starka ostar
Årgång

2011

Druvor

Shiraz, Mourvèdre, Grenache

Smaknotering

Utvecklad doft med toner av mogen mörk frukt, röda bär, kryddor och mineral. Smaken är medelfyllig, intensi, de mogna tanninerna och syran är fint inlindade. Kryddigt avslut. 

Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
18-20ºC

Så tycker experterna

Platters
4,5 /5 p Outstanding!

Less complex than 2009 but still greater than the sum of its parts, ´half´ mourvèdre plus two more ´halves´ of shiraz & grenache, rich 2011 is earthy, even meaty, which doesn´t detract from depth & purity of ripe black berry fruit. Better realised than 2007. No 2010, 2008.

Winefinders Wine Team
92 p "Det är pepprigt, smakrikt och fräscht."

Här möts vi av en klassisk sydfransk kombo av mourvèdre, syrah och grenache och tanken går direkt till södra Rhône. Doften är stor med inslag av mörka och röda bär, plommon och kryddor. Smaken är medelfyllig och kryddig med toner av mörka bär, plommon, mineral och kryddor. Det är pepprigt, smakrikt och fräscht med en liten skön stjälkighet. Lång balanserad eftersmak. 

Winefinder

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

3/5551

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Med inspiration från Rhône har Ken Forrester gjort en blend på tre druvor där mourvèdre bidrar med örtigt jordiga skogstoner, grenache med fyllig frukt och shiraz med kryddighet. Resultatet är Three Halves som är mer summan av de ingående delarna. Vinet lagras 18 månader på franska fat. Vinet görs inte varje år (bland annat gjorde man ingen 08 eller 10a) och när det produceras så görs det i små mängder i "Cellar Exclusives Range". Årgång 2011 har nu utvecklat fina mogna toner.  

Producenten

Beläget vid sluttningarna av Helderberg Mountain, i hjärtat av Sydafrikas mest kända vindistrikt Stellenbosch, ligger vingårdarna som kallas ’Home of Chenin Blanc’. Under årens lopp har sortimentet av högkvalitativa viner har fått massiv nationell och internationell uppmärksamhet med bokstavligen hundratals utmärkelser och lovord. Vinerna finns listade på många ansedda restauranger och exporteras över hela världen. Ken Forresters filosofi har alltid varit att skapa ett utbud av handgjorda, individuellt tillverkade viner som lämpligt komplement till ett brett utbud av matstilar och utmärkt värde.
http://www.kenforresterwines.com/

Karta