Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Ken Forrester Wines Petit Rosé 2017

Vad tyckte du?

Ken Forrester Wines Petit Rosé 2017

Sydafrika, Stellenbosch, 750 ml, 13%

Elegant rosé från Winefinderfavoriten Ken Forrester. Vinet är en blend av 79% grenache och 21% Viognier som handskördats från unga rankor som vuxit på en altitud om 100 meter över havet. Druvorna pressas och skalet får mascerera med musten i två timmar för att urlaka färg till vinet. Vinet jäses och ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2017

Druvor

Viognier, Grenache

Smaknotering

Blommig och bärig doft med toner av citrus, gräs, smultron, röda vinbär, hallon och blommor. Smaken är mycket lätt och frisk med aptitretande syra och läcker bärighet.

Drickes
2019-2020
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC
Sockerhalt
3 g/l

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Elegant rosé från Winefinderfavoriten Ken Forrester. Vinet är en blend av 79% grenache och 21% Viognier som handskördats från unga rankor som vuxit på en altitud om 100 meter över havet. Druvorna pressas och skalet får mascerera med musten i två timmar för att urlaka färg till vinet. Vinet jäses och lagras på rostfria ståltankar för att bibehålla sin bärighet och fräschör.

Producenten

Beläget vid sluttningarna av Helderberg Mountain, i hjärtat av Sydafrikas mest kända vindistrikt Stellenbosch, ligger vingårdarna som kallas ’Home of Chenin Blanc’. Under årens lopp har sortimentet av högkvalitativa viner har fått massiv nationell och internationell uppmärksamhet med bokstavligen hundratals utmärkelser och lovord. Vinerna finns listade på många ansedda restauranger och exporteras över hela världen. Ken Forresters filosofi har alltid varit att skapa ett utbud av handgjorda, individuellt tillverkade viner som lämpligt komplement till ett brett utbud av matstilar och utmärkt värde.
http://www.kenforresterwines.com/