Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Ken Forrester Wines Old Vine Chenin Blanc Reserve 2019

Ken Forrester WinesOld Vine Chenin Blanc Reserve 2019

Sydafrika, Stellenbosch, 750 ml, 14%

En riktig klassiker och ett av våra mest prisvärda vita viner. Chenin Blanc är Sydafrikas kanske viktigaste gröna druva och gick länge under beteckningen Steen. Sedan ett par decennier har det blivit allt vanligare att vinproducenter skriver ut druvans riktiga (franska) namn på etiketten - framföral ···

Styckvis

159 kr

/flaska
Låda (6 st)

954 kr

Årgång

2019

Smaknotering

Doften är stor och fruktig med inslag av gula äpplen, honung och krita. Smaken är medelfyllig och fruktig med ett läckert avslut.

Drickes
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

En riktig klassiker och ett av våra mest prisvärda vita viner. Chenin Blanc är Sydafrikas kanske viktigaste gröna druva och gick länge under beteckningen Steen. Sedan ett par decennier har det blivit allt vanligare att vinproducenter skriver ut druvans riktiga (franska) namn på etiketten - framförallt på viner som är gjorda med lite högre ambitioner. Som här. Vinet är gjort på handskördade druvor från 35-åriga stockar och jästes på naturliga jästsorter. Jäsningen skedde i både ståltank och på ekfat, varav 20 procent var nya, vilket ger ytterligare komplexitet till vinet. Vinet fick sedan ligga på sin jästfällning i tolv månader. Resultatet ett riktigt klassvin för en mycket rimlig peng. Passar till rätter med fisk eller fågel.

Producenten

Beläget vid sluttningarna av Helderberg Mountain, i hjärtat av Sydafrikas mest kända vindistrikt Stellenbosch, ligger vingårdarna som kallas ’Home of Chenin Blanc’. Under årens lopp har sortimentet av högkvalitativa viner har fått massiv nationell och internationell uppmärksamhet med bokstavligen hundratals utmärkelser och lovord. Vinerna finns listade på många ansedda restauranger och exporteras över hela världen. Ken Forresters filosofi har alltid varit att skapa ett utbud av handgjorda, individuellt tillverkade viner som lämpligt komplement till ett brett utbud av matstilar och utmärkt värde.
http://www.kenforresterwines.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du