Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Waterkloof Wines Circumstance Chenin Blanc 2016

Vad tyckte du?

Waterkloof Wines Circumstance Chenin Blanc 2016

Ekologisk

Sydafrika, Stellenbosch, 750 ml, 13,4%

Waterkloof jobbar biodynamiskt och lägger ner hårt arbete i vingården. Druvorna skördas för hand, pressas mycket varsamt och får jäsas helt naturligt utan tillsats av kommersiella jäststammar. Chenin blancdruvorna bakom Circumstances växer på så kallade bush vines cirka fyra kilometer från havet. Vi ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2016

Druvor

Chenin Blanc

Smaknotering

Inbjudande och nyanserad doft av mineral, stenfrukt, citrus och vax. Smaken är torr, frisk och lite krämigt med en långt och uppfriskande avslut.

Drickes
2019-2022
Alkoholhalt
13,4%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Waterkloof jobbar biodynamiskt och lägger ner hårt arbete i vingården. Druvorna skördas för hand, pressas mycket varsamt och får jäsas helt naturligt utan tillsats av kommersiella jäststammar. Chenin blancdruvorna bakom Circumstances växer på så kallade bush vines cirka fyra kilometer från havet. Vinet fick jäsa på gamla fat under fem månader och sedan vila på samma fat ytterligare några månader. 

Producenten

Paul Boutinot driver idag denna fantastiska vingård tillsammans med vinmakaren Nadia Bernard och sonen Louis Boutinot i Somerset West som är en del av Stellenbosch. Waterkloof är den vingård som ligger närmast havet i Stellenbosch och det är något som hjälper till att skulptera och forma deras "europeiska" viner. På mycket kort tid har både vinerna samt deras hypermoderna restaurang fått ett enormt erkännande. Det var Paul´s far som började med vintraditionerna inom familjen när han startade en vinimportfirma 1980 i UK. Och efter trettio år är de en av de ledande importörerna av Fine Wines i England. Av sina förtjänster har man skapat detta helt fantastiska projekt, vilket är ett måste att besöka under Sydafrikaresan. Vinerna härifrån hyllas redan av bland andra Eben Sadie. Egendomen är biodynamiskt certifierad sedan 2015 men man har jobbat ekologiskt och hållbart sedan åtminstone 2008. Sydafrikaexperten klassar Waterkloof som en "5:e Cru" tillsammans med bl a Ken Forrester och Rustenberg. 

http://www.waterkloofwines.co.za/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du