Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
David Finlayson Camino Cabernet Franc 2016

Vad tyckte du?

David Finlayson Camino Cabernet Franc 2016

Sydafrika, Stellenbosch, 750 ml, 14%

Camino cabernet franc är gjort av druvor som växer på en gammal havsbotten i Helderbergbassängen. Jordmånen påminner väldigt mycket om Graves-regionen i Bordeaux. Druvorna sorterades noggrant innan jäsning i ett jäskar som tar 5 ton per jäsning. Efter 3 dagars kall blötläggning (cold soak) startade ···

Styckvis

289:-

/flaska
Låda (6 st)

289:-

/flaska, totalt 1 734:-
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
  • Nöt
  • Lamm
  • Fläsk
  • Vilt
  • Skogsfågel
Årgång

2016

Druvor

Cabernet Franc

Smaknotering

Varm, klassisk doft med kryddiga aromer av röda bär och örter, kryddor, grafit, tobak och choklad. Smaken är fint balanserad och mjuk men seriös i detta kryddiga och balanserade vin.

Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Så tycker experterna

WineAdvocate
90 p "The Cabernet Franc ends with a delineated finish that is quite delicious and beckons me back for a second and third sip"

Deep ruby, the 2016 Camino Africana Cabernet Franc has classic tones of blackberry, red plum and dark, dusty cherry on the nose that is focused and balanced with soft herbal tones woven in. Medium to full-bodied, the palate delivers pleasure with soft green pepper and dark blackberry fruit with a focused and finessed tannin structure to the mid-palate. The Cabernet Franc ends with a delineated finish that is quite delicious and beckons me back for a second and third sip. Give it a try.

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Camino cabernet franc är gjort av druvor som växer på en gammal havsbotten i Helderbergbassängen. Jordmånen påminner väldigt mycket om Graves-regionen i Bordeaux. Druvorna sorterades noggrant innan jäsning i ett jäskar som tar 5 ton per jäsning. Efter 3 dagars kall blötläggning (cold soak) startade den spontan jäsning. Pumpover av musten genomfördes 3 gånger per dag i 14 dagar. 10 dagax jäsning följdes av en mjuk press och ytterligare 24 månaders mognad i 30% nya och 70% ett år gamla 300 liters Allier Hogshead-fat. Vinet är buteljerat med minimal filtrering för att bibehålla vinets fina struktur.

Producenten

Familjen Finlayson har varit oerhört betydelsefull för Sydafrikas vinindustri genom åren. Det är idag den tredje generation som driver familjetraditionen vidare. Det började med Dr. Maurice Finlayson som arbetade på Hartenberg. Vidare hans son Walter som två gånger blev utsedd till ”South African Winemaker of the Year” på vingården Blaauwklippen. Walter startade upp Glen Carlou och fick där hjälp av sonen David 1994. David hade en gedigen bakgrund från college i Stellenbosch samt som praktikant på både Peter Lehmann i Barossa Valley som Chateau Margaux i Bordeaux. Efter att David sålde Glen Carlou 2004 köpte han Edgebaston farm.

http://www.edgebaston.co.za/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du