Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Edgebaston Finlayson Family Camino Africana Chenin Blanc Old Vine Single Vineyard 2015

Vad tyckte du?

Edgebaston Finlayson Family Camino Africana Chenin Blanc Old Vine Single Vineyard 2015

Sydafrika, Stellenbosch, 750 ml, 14%

Det här vinet kan skryta om att komma från en vingård som planterades så tidigt som 1947! Sedan dess har man bedrivit vinproduktion med minsta möjliga ingrepp och med filosofin att låta de gamla vinstockarna uttrycka sin sanna terroir. Resultatet är ett vin med en omisskännlig mineraldriven, nästan ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2015

Druvor

Chenin Blanc

Smaknotering

Drickes
2019-2024
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

3/5651

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Det här vinet kan skryta om att komma från en vingård som planterades så tidigt som 1947! Sedan dess har man bedrivit vinproduktion med minsta möjliga ingrepp och med filosofin att låta de gamla vinstockarna uttrycka sin sanna terroir. Resultatet är ett vin med en omisskännlig mineraldriven, nästan salt, karaktär. Vinmakaren har döpt vinet till Camino Africana, "The African Way" då han tycker att det uttrycker hans egna vinresa i just en här marken.

Producenten

Familjen Finlayson har varit oerhört betydelsefull för Sydafrikas vinindustri genom åren. Det är idag den tredje generation som driver familjetraditionen vidare. Det började med Dr. Maurice Finlayson som arbetade på Hartenberg. Vidare hans son Walter som två gånger blev utsedd till ”South African Winemaker of the Year” på vingården Blaauwklippen. Walter startade upp Glen Carlou och fick där hjälp av sonen David 1994. David hade en gedigen bakgrund från college i Stellenbosch samt som praktikant på både Peter Lehmann i Barossa Valley som Chateau Margaux i Bordeaux. Efter att David sålde Glen Carlou 2004 köpte han Edgebaston farm.

http://www.edgebaston.co.za/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du