Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
David Finlayson Cabernet Sauvignon 2018

Vad tyckte du?

David Finlayson Cabernet Sauvignon 2018

Sydafrika, Stellenbosch, 750 ml, 14%

David Finlaysons cabernet sauvignon är ett fint balanserat exemplar av cabernet sauvignon med mycket frukt och mjuka men tydliga tanniner. Blenden består av 90% cabernet sauvignon, 6% petit verdot och 4% cabernet franc. Alla druvor handplockades och jästes i rostfria ståltankar med traditionell nedp ···

Styckvis

169:-

/flaska
Låda (6 st)

169:-

/flaska, totalt 1 014:-
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
  • Nöt
  • Lamm
  • Fläsk
  • Vilt
  • Skogsfågel
Årgång

2018

Druvor

Cabernet Sauvignon, Petit Verdot, Cabernet Franc

Smaknotering

Generös doft med aromer av svarta vinbär, ceder, eukalyptus och lakrits. Smaken är fylligt med välintegrerade tanniner i detta kraftfulla men balanserade vin.

Drickes
2020-2024
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Så tycker experterna

Decanter
94 p "The nose shows red and black fruit, some floral perfume and dried herbs, while the palate is medium-bodied with nice drinkability."

David Finlayson’s father Walter helped develop such well-known properties as Blaauwklippen, Glen Carlou and Hartenberg, while uncle Peter played a leading role in the establishment of Bouchard Finlayson. This wine consists of 90% Cabernet Sauvignon, 6% Petit Verdot and 4% Cabernet Franc, grapes sourced from various vineyards around Stellenbosch. The nose shows red and black fruit, some floral perfume and dried herbs, while the palate is medium-bodied with nice drinkability.

Drinking Window 2020 - 2026

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

David Finlaysons cabernet sauvignon är ett fint balanserat exemplar av cabernet sauvignon med mycket frukt och mjuka men tydliga tanniner. Blenden består av 90% cabernet sauvignon, 6% petit verdot och 4% cabernet franc. Alla druvor handplockades och jästes i rostfria ståltankar med traditionell nedpressning av kappan var fjärde timme extrahera de fina tanninerna och färgen från skalen. Efter jäsning har vinet mognat på franska ekfat (20% nya fat) i 14 månader.

Producenten

Familjen Finlayson har varit oerhört betydelsefull för Sydafrikas vinindustri genom åren. Det är idag den tredje generation som driver familjetraditionen vidare. Det började med Dr. Maurice Finlayson som arbetade på Hartenberg. Vidare hans son Walter som två gånger blev utsedd till ”South African Winemaker of the Year” på vingården Blaauwklippen. Walter startade upp Glen Carlou och fick där hjälp av sonen David 1994. David hade en gedigen bakgrund från college i Stellenbosch samt som praktikant på både Peter Lehmann i Barossa Valley som Chateau Margaux i Bordeaux. Efter att David sålde Glen Carlou 2004 köpte han Edgebaston farm.

http://www.edgebaston.co.za/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du