Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Sadie Family Soldaat Old Vine Series Grenache 2017

Vad tyckte du?

Sadie Family Soldaat Old Vine Series Grenache 2017

Sydafrika, Olifants River Valley, 750 ml, 13%

Sadie-fansens våta dröm - senaste årgången från Eben Sadie är här! The old vine-series består av flera viner från gamla, hållbart odlade, obevattnade stockar planterade runt om i Swartland och andra distrikt. Vinerna görs med minimal intervention och buteljreas ofiltrerade med så lite tillsatt svave ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2017

Druvor

Grenache

Smaknotering

Ung, ren och klar doft av röda bär, kryddor och mineral. Doften är både kraftfull, strukturerad  och elegant med ett ovanligt långt avslut.

Drickes
2019-2025
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Sockerhalt
3 g/l
Lufta vinet
1-3 timmar

Så tycker experterna

Vinous
92+ p "Very fine."

"The 2017 Soldaat is pure Grenache from high-altitude sandstone soils at 708 meters, one of the highest elevations for reds in the Cape. It is fermented in concrete, whole-bunch except for 10% to 15% to get the fermentation going. It has a very pure bouquet of voluminous red cherries and crushed strawberry fruit, plus a touch of patisserie in the background. The palate is medium-bodied with chalky tannin, cranberry and light earthy notes that are expressed on the finish. Very fine, though there is some reduction, so don’t hesitate to give this a decant."

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Sadie-fansens våta dröm - senaste årgången från Eben Sadie är här! The old vine-series består av flera viner från gamla, hållbart odlade, obevattnade stockar planterade runt om i Swartland och andra distrikt. Vinerna görs med minimal intervention och buteljreas ofiltrerade med så lite tillsatt svavel som möjligt. Enligt Sadie själv är hela poängen att göra viner som uttrycker Swartland och druvsorten som de är – med alla sina fel och brister. ”Columella is my search for perfection – but the old vine-series is about bottling the wine like it is. På 708 meters höjd i Piekenierskloof växer grenache-druvorna som blir till Soldaat. Rankorna är omkring 60 år gamla och har aldrig bevattnats. Årgång 2017 är jäst i betongkar (ca 85% hela klasar). Vinet vinner på att dekanteras.

Producenten

Eben Sadie är ett av de största namnen i Sydafrika. Han är närmast kultförklarad och många vinmakare har honom som förebild. Eben Sadie har arbetat med några världens bästa vinproducenter men är sedan 15 år tillbaka hemma i Swartland för att göra några av Sydafrikas, för att inte säga världens, bästa och mest intressanta viner. Och han är helt klart en av anledningarna till att Swartland numera är Sydafrikas kanske mest intressanta vindistrikt. 

Eben Sadie jobbar med ett minimum av manipulation och ett maximum av tydlighet i terroir och smaker. Han gör det med hjälp av flera olika uttryck. Hans prestigeviner är den röda Columella (som rankas bland Sydafrikas bästa viner på syrah - men som visserligen är syrahdominerad men egentligen mer av en Rhôneblandning med lite moruvèdre och grenache i mixen) och den vita Palladius (också det en blandning av chenin blanc, grenache blanc, clairette, verdelho, viognier, semillon gris, semillon blanc, chardonnay och rousanne) är som han själv uttrycker det "en jakt efter perfektion". Hans försök att göra så perfekta viner som möjligt. 

Eben Sadies Old Vine Series är något helt annat. I denna söker han gamla, ibland bortglömda, vingårdar med druvor som är eller en gång var vanliga i Sydafrika. Här finns bl a Pofadder som görs på cinsault som planterades på 1950-talet, Soldaat – en grenache som görs på druvor från upp emot 100-år gamla stockar och Skurfberg som görs på druvor från gamla chenin blanc-stockar. 

Filosofin med Old Vine Series är att göra så lite som möjligt. Att skörda optimalt mogna druvor och låta jäsningen ha sin gång. Att inte tillsätta något och att buteljera med så små mängder svavel som möjligt. 

Eben Sadie är också medlem av och var med och grundade Swartland Independent - en rörelse som just har som mål att göra autentiska och naturliga viner från Swartland utan onödiga tillsatser och med så lite manipulation som möjligt. 

http://www.thesadiefamily.com