Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Crystallum Wines Bona Fide Pinot Noir 2016

Vad tyckte du?

Crystallum Wines Bona Fide Pinot Noir 2016

Sydafrika, Hemel-en-Aarde, 750 ml, 14%

Det här är en Single Vinyard pinot noir från Crystallum. Bona Fide är latin och betyder ungeför "i goda händer", och det är precis vad denna vingård är. Vingårdsäget är i hjärtat av Hemel en Arde Valley i Walker Bay och är det mest gynnsamma av alla Crystallums marker. Vinet lagras 11 månader på fra ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2016

Druvor

Pinot Noir

Smaknotering

Stor, inbjudande doft av parfymerad sötmogen frukt med fin elegans och blommiga inslag. Smaken är medelfyllig, frisk och komplex med toner av mogna jordgubbar, körsbär och hallon. Eftersmaken är lång och balanserad.

Drickes
2019-2025
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Lufta vinet
1 timme

Så tycker experterna

Livets Goda
94 p "Bra koncentration och intensitet och släpper aldrig den eleganta hållningen. Träffar djupt i hjärteroten"

Det här vinets upplaga för 2016 ligger på modesta 3 036 buteljer. Druvorna plockas från en single vineyard i Hemel en Arde Valley i Walker Bay och är den lägst belägna av alla Crystallums vingårdslägen. Lera och uppluckrat skiffer dominerar jordmånen. 50 procent avstjälkning med hel frukt. Slutlagring 11 månader i franska fat varav 20 procent nya. 

Här får vi en frukt med något mer sötma i sig och vinet är också lite mer eldigt i temperamentet, mer robust och mörkare fruktdrivet i kraften. Bär mer vinbärsfrukt än körsbär och hallon. Bra koncentration och intensitet och släpper aldrig den eleganta hållningen. Det finns en melodisk och melankolisk känsla i detta vin som träffar djupt i hjärteroten på det där svårförklariga sättet…Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/5251

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Det här är en Single Vinyard pinot noir från Crystallum. Bona Fide är latin och betyder ungeför "i goda händer", och det är precis vad denna vingård är. Vingårdsäget är i hjärtat av Hemel en Arde Valley i Walker Bay och är det mest gynnsamma av alla Crystallums marker. Vinet lagras 11 månader på franska fat varav 20 procent nya.

Producenten

Crystallum startades upp 2007 av bröderna Andrew och Peter-Allan Finlayson som är den tredje generationen Finlayson att göra vin i Sydafrika. Pappa Peter är ägare till Bouchard Finlayson som är känd för sina ypperliga pinot noir och chardonnayviner.

Sönerna började först med sauvignon blanc men nu är siktet helt inställt på att göra förstklassiga viner av de två klassiska Bourgognedruvorna chardonnay och pinot noir. De jobbar aktivt med att hitta speciella lägen som de kan buteljera som "single vineyard". Centrum för verksamheten är en gemensam vin- och olivfarm i Hemel-en-Arde. 

http://www.crystallumwines.com