Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Crystallum Wines Peter Max Pinot Noir 2014

Crystallum WinesPeter Max Pinot Noir 2014

Sydafrika, Coastal Region, 750 ml, 13,5%

DRUVOR 100 % Pinot Noir

Denna årgång är slutsåld.

Prova gärna vinet i våra andra årgångar.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2014

Smaknotering

Stor elegant och tillmötesgående doft. Smaken är medelfyllig i en mycket elegant och lättsam stil. Här finns gott om mogna röda bär och plommon som tillsammans med en pigg syra och silkiga tanniner gör smaken mycket balanserad. Lång, balanserad och fruktdriven eftersmak.

Drickes
2019-2019
Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
18-20ºC

Så tycker experterna

Tim Atkin
92p

"Peter-Allan Finlayson tends to release this wine before his other Pinots, such are its forward fruit flavours. Elegant and perfumed, it’s a wine to drink comparatively young, showing sweet summer pudding flavours, understated oak and some spice from one third whole bunches. Drink: 2015-19."

Winefinders Wine Team
91p

"Peter Max är en av bröderna Finlaysons lite ”enklare” Pinot-viner men det är inget enkelt med den stora och tillmötesgående doften med inslag av röda bär, sandelträ, blommor och lite kaffe. Smaken är medelfyllig och fräsch med inslag av mineral. Här finns gott om mogna röda bär som tillsammans med en pigg syra och silkiga tanniner gör smaken mycket balanserad. Bra intensitet i eftersmaken. Ett vin med klass."

Winefinder

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Passar bra till eleganta kötträtter med rena smaker.

Vinet

DRUVOR 100 % Pinot Noir

Producenten

Crystallum startades upp 2007 av bröderna Andrew och Peter-Allan Finlayson som är den tredje generationen Finlayson att göra vin i Sydafrika. Pappa Peter är ägare till Bouchard Finlayson som är känd för sina ypperliga pinot noir och chardonnayviner.

Sönerna började först med sauvignon blanc men nu är siktet helt inställt på att göra förstklassiga viner av de två klassiska Bourgognedruvorna chardonnay och pinot noir. De jobbar aktivt med att hitta speciella lägen som de kan buteljera som "single vineyard". Centrum för verksamheten är en gemensam vin- och olivfarm i Hemel-en-Arde. 

http://www.crystallumwines.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du