Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Vingården Villa Mathilda Villa Mathilda DUO 2014

Vad tyckte du?

Vingården Villa Mathilda Villa Mathilda DUO 2014

Sverige, Sverige, 500 ml, 12,5%

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Årgång

2014

Druvor

Solaris

Smaknotering

 

  • Vingården Villa Mathilda Solaris 2014 - 3 flaskor: Stor doft av tropisk frukt, citrus, äpplen och lite kryddor. Smaken är relativt fyllig och rund med smak av citrus, äpplen tropisk frukt och kryddor. Lång len eftersmak.
  • Vingården Villa Mathilda Siegerrebe 2014 - 3 flaskor: Stor aromatisk doft med inslag av tropisk frukt, torkad frukt och kryddor. Smaken är lätt-medelfyllig med inslag av tropisk frukt, torkad frukt, mineral och kryddor.
Alkoholhalt
12,5%
Flaskstorlek
500 ml

Så tycker experterna

Två olika viner från en av Sveriges minsta och bästa kommersiella vinproducenter - Villa Mathilda på Kullahalvön. Och en av de som lyckats bäst med att framställa friska torra vita viner på svensk jord. I lådan finns Villa Mathildas friska och fylliga Solaris med toner av citrus, tropisk frukt och äpplen och deras kryddiga och aromatiska Siegerrebe med en nästan muscataktig druvkaraktär.

 
Winefinders Wine Team
"Bland det bästa som görs av svenska vinbönder"

Villa Mathilda följer upp sina mycket fina 2013-viner med två nya releaser - Solaris och Siegerrebe - båda från 2014. Borta är förra årets nyhet - cuvéen - som var en blandning av solaris och siegerrebe. I år har man istället fokuserat på de två enskilda vinerna. Solarisen är kanske den fetaste man gjort - fyllig och smakrik med äpplen, citrus, tropisk frukt och kryddor. Siegerreben är lättare med mer aromatisk kryddig ton - slankare och kryddigare - och ett underbart matvin. Är du nyfiken på svenska viner så är det här en väldigt bra utgångspunkt. Det här är bland det bästa som görs av svenska vinbönder.

Winefinder

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Producenten

Marie-Louise och Carl-Magnus Hedin på Villa Mathilda är pionjärer bland de svenska vinbönderna. De satte sina vinrankor redan på våren 2006 och är därmed den äldsta av vingårdarna på Kullahalvön. Man jobbar småskaligt och med minutiös kontroll över alla detaljer. Rankorna beskärs och gallras mycket tufft för att få så hög kvalitet som möjligt. Och ingenting lämnas åt slumpen.

Den första experimentella årgången kom 2010 men den var man inte alls nöjda med. Redan året därpå hade man gjort sin hemläxa och släppte den första kommersiella årgången på marknaden. Produktionen är liten och Villa Mathilda har enbart 1000 vinstockar att tillgå vilka ger mellan 700-800 flaskor vin. 

Vinerna, en solaris och en siegerrebe, har fått riktigt bra recensioner av svenska vinskribenter och finns listade hos flera restauranger - bland andra Sjömagasinet i Göteborg. Årgång 2013 gjorde man även en cuvée - eller en blandning - på solaris och siegerrebe men redan 2014 avskaffades denna till förmån för de mer eller mindre druvrena vinerna som buteljeras var för sig. http://villamathilda.com/

Karta