Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Vingården Villa Mathilda Siegerrebe 2013

Vad tyckte du?

Vingården Villa Mathilda Siegerrebe 2013

Sverige, Sverige, 500 ml, 13%

Druvorna skördades för hand i slutet september/början oktober 2013.  Efter avstjälkning genomgick druvmassan kallmaceration. Jäsningen har skett i rostfria tankar. Det färdiga vinet har legat på sin jästfällning ”Sur Lie” och det har regelbundet gjorts battonage (omrörning). Vinet har inte filtrerat ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2013

Druvor

Solaris

Smaknotering

Ett fruktigt tropiskt vin med en bred fruktig doft och inslag av kryddor (så är siegerrebe också en korsning av madeleine angevine och den kryddigt aromatiska gewürztraminern). Smaken är lätt till medelfyllig med aromatisk smak av tropisk frukt, kryddor och lite anis/fankål/salmiak. Torr och aromatisk med bra avslutning.

Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
500 ml

Så tycker experterna

HD

"Villa Mathildas Siegerrebe har alltid varit lite av en underdog - men den är helt klart en av mina favoriter. Gulare i färgen och lite lättare än Solaris-vinet. Men frukten är mer tropisk och har en bredare fruktig doft och inslag av kryddor (så är den också en korsning av madeleine angevine och den kryddigt aromatiska gewürztraminern). Smaken är lätt till medelfyllig med aromatisk smak av tropisk frukt, kryddor och lite anis/fankål/salmiak. Torr och aromatisk med bra avslutning."

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Druvorna skördades för hand i slutet september/början oktober 2013.  Efter avstjälkning genomgick druvmassan kallmaceration. Jäsningen har skett i rostfria tankar. Det färdiga vinet har legat på sin jästfällning ”Sur Lie” och det har regelbundet gjorts battonage (omrörning). Vinet har inte filtrerats, för att behålla så mycket aromämnen som möjligt. 

Producenten

Marie-Louise och Carl-Magnus Hedin på Villa Mathilda är pionjärer bland de svenska vinbönderna. De satte sina vinrankor redan på våren 2006 och är därmed den äldsta av vingårdarna på Kullahalvön. Man jobbar småskaligt och med minutiös kontroll över alla detaljer. Rankorna beskärs och gallras mycket tufft för att få så hög kvalitet som möjligt. Och ingenting lämnas åt slumpen.

Den första experimentella årgången kom 2010 men den var man inte alls nöjda med. Redan året därpå hade man gjort sin hemläxa och släppte den första kommersiella årgången på marknaden. Produktionen är liten och Villa Mathilda har enbart 1000 vinstockar att tillgå vilka ger mellan 700-800 flaskor vin. 

Vinerna, en solaris och en siegerrebe, har fått riktigt bra recensioner av svenska vinskribenter och finns listade hos flera restauranger - bland andra Sjömagasinet i Göteborg. Årgång 2013 gjorde man även en cuvée - eller en blandning - på solaris och siegerrebe men redan 2014 avskaffades denna till förmån för de mer eller mindre druvrena vinerna som buteljeras var för sig. http://villamathilda.com/

Karta