Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Pago Casa Gran Casa Benasal Crux 2017

Vad tyckte du?

Pago Casa Gran Casa Benasal Crux 2017

Ekologisk

Spanien, Valencia, 750 ml, 13%

De hela druvorna får jäsa med hjälpa av sin naturliga jäst i ståltankar. Efter avslutd jäsning så fördelas vinet så att det dels lagras i betongtankar och dels i på stora Foudre-fat av fransk ek under tio till tolv månader. Beroende på årgång blandas de båda delarna samman innan de åter delas upp f ···

Styckvis

199:-

/flaska
Låda (6 st)

199:-

/flaska, totalt 1 194:-
Årgång

2017

Druvor

Monastrell, Garnacha Tintorera, Syrah

Smaknotering

Mycket generösa och fruktiga toner i både doft och smak av mörka körsbär, blå plommon med överliggande nyanser av blyerts och mineral. Detta kompletteras av tydliga men på inget vis överdrivna tanniner som på ett mycket behagligt vis ligger kvar i eftersmaken och avtäcker nya dimensioner av den djupa smaken. Ett mycket imponerande vin för pengen!

Drickes
2020-2027
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml

Så tycker experterna

James Suckling
93 p "The palate has plush, rich and concentrated black-fruit flavors"

A dark-berry and plum nose with deeply spicy oak and some earthy nuances, too. The palate has plush, rich and concentrated black-fruit flavors with dark chocolate and mouth-filling, fleshy tannins. Drink or hold.

Livets Goda
92 p "Smooth, fräsch, elegant och supersnyggt vin."

Casa Benasal igen med samma vinifikation men dock slutlagringen i franska fudre. Monastrell dominans med syrah and garnacha tintorera i druvblenden. Mörkare bärfruktighet än vinet ovan, med körsbär och plommon samt en tanninstruktur med nästa krämigt stram silkig, mineralisk ombonad. Smooth, fräsch, elegant och supersnyggt vin.

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5451

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

 

Vinet

De hela druvorna får jäsa med hjälpa av sin naturliga jäst i ståltankar. Efter avslutd jäsning så fördelas vinet så att det dels lagras i betongtankar och dels i på stora Foudre-fat av fransk ek under tio till tolv månader.

Beroende på årgång blandas de båda delarna samman innan de åter delas upp för ytterligare åldrande. Varje druvsort hålls separerad fram tills dess att den slutgiltiga blnden görs.

Vinrankorna växer broende på sort i sandjord alternativt vit lerjord.

Beskrivning

Crux är ett medelhavsvin med medelstora kroppar, något lättare än Falcata Arenal men ändå smakfullt och smakfullt. Det upprätthåller fruktaromas med en liten touch av franska eknoter. Vinet bevaras och åldras i pulver (stora ekbehållare) och i betongavlagringar.

Producenten

Pago Casa Gran egendom ligger 530 m.ö.h. i Les Alcusses, en skyddad dal vid foten av berget La Batida. Här har det producerats vin ända sedan 400 f.kr. 

 

På Pago Casa Gran så är fokus på två att producera viner av högsta kvalitet och ständigt förbättra sin egendom. Hela produktionen är sedan 2006 och sedan 209 certifierad på den högsta nivån av ekologiska standarder hos Delinat.

www.pagocasagran.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du