Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Pago Casa Gran Casa Benasal Crux EKO 2019
Våra kunder tycker

Pago Casa GranCasa Benasal Crux EKO 2019

Ekologisk

Spanien, Valencia, 750 ml, 13%

Från ekologiska hantverksegendomen Pago Casa Gran. Druvorna till deras Crux (menstadels monastrell med lite garnacha och syrah) får jäsa med hjälp av sin naturliga jäst i ståltankar. Efter avslutad jäsning så fördelas vinet så att det dels lagras i betongtankar och dels i på stora Foudres, fat av fr ···

Styckvis

159 kr

/flaskaOrd. pris 199 kr
Låda (6 st)

954 kr

Ord. pris 1 194 kr
Smaknotering

Mycket generösa och fruktiga toner i både doft och smak av mörka körsbär, blå plommon med överliggande nyanser av blyerts och mineral. Detta kompletteras av tydliga men på inget vis överdrivna tanniner som på ett mycket behagligt vis ligger kvar i eftersmaken och avtäcker nya dimensioner av den djupa smaken. Ett mycket imponerande vin för pengen!

Drickes
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml

Så tycker experterna

James Suckling
93p 93 p "Balanced and layered with a fleshy texture."

Aromas of plums, mulberries, smoke, bay leaves, peppercorns and cloves. It’s full-bodied with fine, supple tannins and fresh acidity. Balanced and layered with a fleshy texture. Pure and vibrant. Flavorful, long finish. Monastrell. From organically grown grapes. Vegan. Drink or hold.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Från ekologiska hantverksegendomen Pago Casa Gran. Druvorna till deras Crux (menstadels monastrell med lite garnacha och syrah) får jäsa med hjälp av sin naturliga jäst i ståltankar. Efter avslutad jäsning så fördelas vinet så att det dels lagras i betongtankar och dels i på stora Foudres, fat av fransk ek, under tio till tolv månader. Beroende på årgång blandas de båda delarna samman innan de åter delas upp för ytterligare åldrande. Varje druvsort hålls separerat fram tills dess att den slutgiltiga blenden görs. Resultatet är ett smakrikt och fruktfokuserat vin med en touch av ek. Drick till kötträtter av nöt, lamm eller fläsk. 

Producenten

Pago Casa Gran egendom ligger 530 m.ö.h. i Les Alcusses, en skyddad dal vid foten av berget La Batida. Här har det producerats vin ända sedan 400 f.kr.    På Pago Casa Gran så är fokus på två att producera viner av högsta kvalitet och ständigt förbättra sin egendom. Hela produktionen är sedan 2006 och sedan 2009 certifierad på den högsta nivån av ekologiska standarder hos Delinat.
www.pagocasagran.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du