Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Telmo Rodriguez Gaba do Xil Mencia 2015

Vad tyckte du?

Telmo Rodriguez Gaba do Xil Mencia 2015

Spanien, Valdeorras, 750 ml, 13%

Valdeorras ligger i Galicien i nordvästra Spanien ner till floden Xil (uttalas Sil). Området har fått sig en rejäl uppsving på sistone och allt fler har fått upp ögonen för den härliga druvan mencía som ger lätta och friska men samtidigt kryddiga och smakrika viner. Producenten Telmo Rodriguez har n ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2015

Druvor

Mencía

Smaknotering

Inbjudande och lätt aromatisk doft av mörka hallon, körsbär och björnbär, torkade örter, peppar, charkuterier och mineral. Smaken är mjuk, medelfyllig, frisk och bärig med en kryddig eftersmak.

Drickes
2019-2021
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Så tycker experterna

James Suckling
93 p "Cool black-cherry and white-pepper nose"

Cool black-cherry and white-pepper nose leading into a rather light-bodied, but structured wine with plenty of powdery tannins and a long, mineral finish. Drink or hold.


Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

3/51551

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Valdeorras ligger i Galicien i nordvästra Spanien ner till floden Xil (uttalas Sil). Området har fått sig en rejäl uppsving på sistone och allt fler har fått upp ögonen för den härliga druvan mencía som ger lätta och friska men samtidigt kryddiga och smakrika viner. Producenten Telmo Rodriguez har nästan som specialitet att  jobba med "glömda" druvor från gamla vinrankor i mindre kända områden och få fram imponerande resultat och Gaba do Xil Mencia är inget undantag. Vinet vinifierades på ståltank för att bevara fruktigheten. 

Producenten

Telmo Rodrigues är känd som en av Spaniens bästa och mest innovativa producenter. På kort tid har han skapat sig ett namn med banbrytande viner. Han producerar viner från olika distrikt över stora delar av Spanien, och tänker outside the box på de olika platserna. Han följer bara en näsa när han producerar vin, och det är hans egen. Telmo är son till familjen som står bakom Rioja-bodegan Remelluri och 2010 tag han över efter sin far. Han har redan stor erfarenhet av vinproduktion då han haft fantastiska läroplatser som Petrus i Pomerol, Guigal i Rhonedalen, Cos d´Estournel i Bordeaux samt Dominus i Kalifornien.
http://www.telmorodriguez.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du