Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Enkvist Wines Suenos Cabernet Sauvignon Crianza 2008

Vad tyckte du?

Enkvist Wines Suenos Cabernet Sauvignon Crianza 2008

Spanien, Sierras de Málaga, 750 ml, 14%

Vingården ligger 680 meter över havet i bergsområdet runt Ronda, strax ovanför Gibraltar, så långt söderut det går att komma i Spanien. På vår bergstopp finns rätt jordmån med rikligt av kalkskiffer, omkringliggande floder som svalkar vinfälten under de varmaste dagarma, en bergssida som skuggar p ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Årgång

2008

Smaknotering

Ett "svenskt" vin från Spanien perfekt till köttälskaren! Tasting note Rubinrött. intensiv och komplex arom med karaktär av björnbär, mörkchoklad och vanilj. Tydliga men mjuka tanniner. medelfylligt vin med bra strävhet. Lång eftersmak. serveras vid 16-18°c till rätter av gris, lamm- eller nötkött

Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

3/5251

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Vinet

Vingården ligger 680 meter över havet i bergsområdet runt Ronda, strax ovanför Gibraltar, så långt söderut det går att komma i Spanien. På vår bergstopp finns rätt jordmån med rikligt av kalkskiffer, omkringliggande floder som svalkar vinfälten under de varmaste dagarma, en bergssida som skuggar på förmiddagen– kort sagt optimala förhållanden för vinodling. Vinrankorna hanteras enligt Espaldera och Cordon Doble metoden. Men allt det underbarasom Moder Natur bistår oss med räcker inte. Kunnande och kvalitetskontroll är lika viktigt. Vårt sätt att göra vin kombinerar det bästa ur spanska ochfranska vinodlingstraditioner, bl a lagras vinerna på franska ekfat från Allier. Tempranillo och Moscatel utgör basen i våra viner, men vi odlar även cabernetsauvignon, petit verdot och chardonnay. Vi är en av få som gör ett vin på 100% Petit Verdot, druvan trivs förträffligt i vårt klimat och mognar fullt ut vilketinte alltid är fallet i t ex Bordeaux. Arbetet på bodegan sker under ledning av oenolog José Manuel Cozar Cabañas.

Producenten

Denna vigård ägs och drivs av den svenska familjen Enkvist. Så här beskriver de själva sin gård.

Att göra vin av högsta kvalitet i heta södra Spanien är en utmaning. Vissa anser att man måste vara lite tokig för att ge sig på det. Men ibland står lyckan den djärve bi. Ju större utmaning, desto större belöning. Vid närmare eftertanke är det trots allt inte så tokigt. Först och främst är vingården belägen 680 meter över havet, optimalt svalt mellan två floder, Rio Guadiaro och Rio Genal. Berggrunden är till största del kalkskiffer och jordmånen är av samma typ som i Rioja. Fälten ligger i västlig sluttning emot Atlanten, vilket medför att berget skuggar solen under stor del av förmiddagen. Vi har snö under vintern och det är stora skillnader i temperatur mellan dag och natt, vilket ger druvor med tjockt skal, en förutsättning för intensitivt tät färg. Den långa och varma sommaren ger druvor med optimal mognad och hög sockerhalt. Allt detta sammantaget skapar optimala förhållanden för vinodling.

Producenten

Denna vigård ägs och drivs av den svenska familjen Enkvist. Så här beskriver de själva sin gård. Att göra vin av högsta kvalitet i heta södra Spanien är en utmaning. Vissa anser att man måste vara lite tokig för att ge sig på det. Men ibland står lyckan den djärve bi. Ju större utmaning, desto större belöning. Vid närmare eftertanke är det trots allt inte så tokigt. Först och främst är vingården belägen 680 meter över havet, optimalt svalt mellan två floder, Rio Guadiaro och Rio Genal. Berggrunden är till största del kalkskiffer och jordmånen är av samma typ som i Rioja. Fälten ligger i västlig sluttning emot Atlanten, vilket medför att berget skuggar solen under stor del av förmiddagen. Vi har snö under vintern och det är stora skillnader i temperatur mellan dag och natt, vilket ger druvor med tjockt skal, en förutsättning för intensitivt tät färg. Den långa och varma sommaren ger druvor med optimal mognad och hög sockerhalt. Allt detta sammantaget skapar optimala förhållanden för vinodling.
http://www.enkvistwines.com/enkvistwines-val.html

Karta