Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Telmo Rodriguez Basa 2019

Vad tyckte du?

Telmo Rodriguez Basa 2019

Spanien, Rueda, 750 ml, 13%

Basa är Telmo Rodríguez ”entry level vin” som är tänkt att vara ett okomplicerat bersåvin. Druvorna kommer från byarna La Seca, Serrrada, Pozaldez, Foncastín i Rueda. Vinet är gjort på 95% Verdejo, 3% Sauvignon Blanc och 2% Viura100% och druvorna har jästs och lagrats på ståltankar innan buteljering ···

Styckvis

139:-

/flaska
Låda (12 st)

139:-

/flaska, totalt 1 668:-
Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
  • Fisk
  • Fet fisk
  • Skaldjur
  • Vegetariskt och sallader
  • Asiatiskt
  • Milda ostar
Årgång

2019

Druvor

Sauvignon Blanc, Verdejo/Verdelho, Viura

Smaknotering

Inbjudande, friskt och fräscht vin med stenfruktskaraktär och aromatiska inslag, vita blommor blandat med fräsch citrusfrukt. Smaken är medelfyllig och frisk med en fin fräsch eftersmak.

Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Lufta vinet
1 timme

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/5251

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Basa är Telmo Rodríguez ”entry level vin” som är tänkt att vara ett okomplicerat bersåvin. Druvorna kommer från byarna La Seca, Serrrada, Pozaldez, Foncastín i Rueda. Vinet är gjort på 95% Verdejo, 3% Sauvignon Blanc och 2% Viura100% och druvorna har jästs och lagrats på ståltankar innan buteljering för att bevara fruktigheten.

Producenten

Telmo Rodrigues är känd som en av Spaniens bästa och mest innovativa producenter. På kort tid har han skapat sig ett namn med banbrytande viner. Han producerar viner från olika distrikt över stora delar av Spanien, och tänker outside the box på de olika platserna. Han följer bara en näsa när han producerar vin, och det är hans egen. Telmo är son till familjen som står bakom Rioja-bodegan Remelluri och 2010 tag han över efter sin far. Han har redan stor erfarenhet av vinproduktion då han haft fantastiska läroplatser som Petrus i Pomerol, Guigal i Rhonedalen, Cos d´Estournel i Bordeaux samt Dominus i Kalifornien.
http://www.telmorodriguez.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du