Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Baron de Ley Rioja Siete Viñas Reserva 2010

Vad tyckte du?

Baron de Ley Rioja Siete Viñas Reserva 2010

Spanien, Rioja, 750 ml, 15%

Topprioja från Baron de Ley. Ambitionen med detta vin är att göra ett toppvin innehållande de 7 druvorna som är officiellt godkända i Rioja. Vinrankorna är över 60 år gamla och återfinns i Rioja Baja, nära byn El Villar de Arnedo. Skördeuttaget är lågt, endast 1500 kg/hektar. Varje druvsort jäses se ···

Styckvis

329:-

/flaska
Låda (6 st)

329:-

/flaska, totalt 1 974:-
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
  • Nöt
  • Lamm
  • Fläsk
  • Vilt
  • Skogsfågel
  • Starka ostar
Årgång

2010

Druvor

Tempranillo, Graciano, Mazuelo, Viura, Garnacha

Smaknotering

Nyanserad och rik doft packad med mörk frukt, kryddor och fat. Smaken är fyllig och intensiv med stor kraft och komplexitet med inslag av mörka körsbär, svarta vinbär, viol, kryddor och fat. Lång eftersmak.

Drickes
2018-2025
Alkoholhalt
15%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Sockerhalt
3 g/l

Så tycker experterna

WineAdvocate
92 p "The palate is polished, elegant and nicely balanced"

The excellent 2010 vintage produced this remarkable 2010 7 Viñas Reserva, made with a blend of the seven different classical grape varieties, mostly Tempranillo with 20% Graciano, 10% Garnacha, 5% Mazuelo, 3% Viura, 1% Malvasía Riojana and 1% Garnacha Blanca. It has an updated classical profile, serious, balanced and generously oaked, with plenty of balsamic aromas and flavors. The palate is polished, elegant and nicely balanced, with focused flavors and a clean finish.

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5251

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Topprioja från Baron de Ley. Ambitionen med detta vin är att göra ett toppvin innehållande de 7 druvorna som är officiellt godkända i Rioja. Vinrankorna är över 60 år gamla och återfinns i Rioja Baja, nära byn El Villar de Arnedo. Skördeuttaget är lågt, endast 1500 kg/hektar. Varje druvsort jäses separat i ståltank med varierande temperatur för att maximalt få den bästa karaktären från respektive druvsort. Därefter lagras vinerna på små ekfat under 3 år, varje druvsort för sig. Tempranillo, mazuelo, graciano och de vita druvorna på nya franska ekfat och garnacha på nya amerikanska ekfat. Det färdiga vinet blandas och får sedan vila på franska 10 000 liters fat under 18 månader. Gott att dricka nu, men kan lagras ytterligare i 7-10 år. Passar till rätter av lamm- och nötkött, som smakrika grytor, lammracks eller grillade smakrika nötdetaljer.

Producenten

Baron de Ley är en av de riktigt välkända Riojaproducenterna. Vineriet ligger till och med i ett gammalt kloster. Byggnaden uppfördes redan 1548 och var då den ytterligaste gränsen mellan kungarikena Castile och Navarre. Benediktinerordens era tog slut 1836 när spanska kyrkans egendomar konfiskerades. Under kommande 150 år bytte gården ägare många gånger innan Barn de Leys grundare tog över år 1985. Under kommande tio-årsperiod renoverades ägorna för att bygga ett vineri. Idag driver man således ett av de namnkunnigaste vinerierna i Rioja. Man har också den stora fördelen att vingårdarna ligger alldeles i anslutning till vineriet. Druvorna handskördas och varje år går man manuellt igenom 850,000 kilo druvor för att välja ut de finaste klasarna. Vinerna jäses i fat som rymmer mellan 10,000-14,000 liter vin, medan den efterföljande fatlagringen sker på 250-liters barriquer. Deras källare rymmer 3,000 franska och 12,000 amerikanska ekfat som varje år fylls med egendomens vin. Efter buteljering får flaskorna ligga ytterligare en period i vineriets källare innan det släpps på marknaden. Minsta perioden för flasklagring ä 18 månader.


http://www.barondeley.com/en