Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Bodegas Muga Rioja Reserva Selección Especial 2012

Vad tyckte du?

Bodegas Muga Rioja Reserva Selección Especial 2012

Spanien, Rioja, 750 ml, 14%

Mugas Reserva Especial görs på utvalda druvor från gamla stockar och högt belägna vingårdar för att vinet ska få den där extra fräschören och koncentrationen som den kombinationen ger. Druvsammansättningen är 70 % tempranillo, 20 % garnacha, 7 % mazuelo och 3% graciano. som får jäsa naturligt (utan ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2012

Druvor

Tempranillo, Graciano, Mazuelo, Garnacha

Smaknotering

Stor doft av kryddor, röda bär, vanilj och tobak. Smaken är intensiv med röda körsbär, hallon och mörka bär följt av kryddor och vanilj. Lång välbalanserad eftersmak med bra ryggrad. Börjar visa mognadstoner men håller länge än! 

Drickes
2019-2022
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Lufta vinet
1-3 timmar

Så tycker experterna

James Suckling
95 p "Beautiful texture."

"A linear and super-fine wine with black cherry and berry character and hints of flowers. Full body yet very tight and closed. Beautiful texture."

Dina Viner
92 (++) p "Ett djupt, rikt och fylligt vin med klassisk frukt."

"Ett djupt, rikt och fylligt vin med klassisk frukt, bra balans, bra syra och inslag av plommon, hallon, cassis, mandariner, skog, mineraler och fat. Drick 18-27."

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/5451

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Mugas Reserva Especial görs på utvalda druvor från gamla stockar och högt belägna vingårdar för att vinet ska få den där extra fräschören och koncentrationen som den kombinationen ger. Druvsammansättningen är 70 % tempranillo, 20 % garnacha, 7 % mazuelo och 3% graciano. som får jäsa naturligt (utan tillsatt jäst) och lagras sedan 26 månader på ek och 12 månader på flaska innan den släpps på marknaden. 

Producenten

Bodegas Muga är en liten familjefirma som bildades 1926 men som flyttade till sin nuvarande bodega nära stationen i Haro 1971. Allt görs på traditionellt sätt men med den senaste tekniken som hjälp och man vill ha så bra kontroll över hela processen från vingård till flaska som möjligt. Man är t ex ett av få vinhus i Spanien som jobbar med egna tunnbindare för att ha total kontroll över de fat som vinerna vilar på.

Muga jobbar både med egna vingårdar (250 hektar) och man köper också in druvor av andra odlare. Vinerna tillhör de bästa i Rioja och är generellt sett fräscha och välbalanserade med mycket smak och elegans. Den vita ekfatsjästa Muga Blanco tillhör de bästa i området med härlig fräschör från mestadels viura med lite malvasia och en lite fet smörig ton från eken.

I de röda är det förstås tempranillo som dominerar uppbackat av lite garnacha, mazuelo och graciano. Reserva och Reserva Especial är båda klassiska riojaviner där den senare är lite mer koncentrerad och får lite längre lagring än den vanliga reservan. Prado Enea Gran Reserva görs på speciellt utvald frukt och är firmans flaggskepp. Man gör också Torre Muga och Aro som får lite kortare lagring på fransk ek.

http://www.bodegasmuga.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du