Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Vega Sicilia Rioja Macan Clasico 2014

Vad tyckte du?

Vega Sicilia Rioja Macan Clasico 2014

Spanien, Rioja, 750 ml, 14%

Macán är ett så kallat joint venture mellan giganterna Vega Sicilia och Benjamin de Rothschild. Tempranillodruvorna till detta vin delas efter alkoholjäsningen upp där 30 % genomgår malolaktisk jäsning på ekfat och 70 % lagras på ståltank. Den efterföljande fatlagringen sker under 15 månader på nya ···

Styckvis

449:-

/flaskaOrd. pris 499:-
Låda (6 st)

449:-

/flaska, totalt 2 694:- Ord. pris 2 994:-
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
  • Nöt
  • Lamm
  • Fläsk
  • Vilt
  • Skogsfågel
Årgång

2014

Druvor

Tempranillo

Smaknotering

Stor, inbjudande doft med aromer av körsbär, örter, ekfat, nyrostat kaffe och läder. Vinet har en fyllig kropp med stor komplexitet, sammetslena men markerade tanniner och en lång, kryddig eftersmak.

Drickes
2018-2020
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Så tycker experterna

WineAdvocate
93+ "This selection from their best Tempranillo vineyards in San Vicente de la Sonsierra"

The top of the range will be given one more year of bottle age, so the 2014 Macán will not be released until 2019. Nevertheless, the wine has been in bottle since May 2016, and I was able to have a preview. I hope I will be able to revisit this in my following round of Rioja tastings. This selection from their best Tempranillo vineyards in San Vicente de la Sonsierra fermented in French oak vats for 10 to 15 days, aged in brand new French barriques for 16 to 18 months, then set to rest in bottle for three years before being released. It feels like a step ahead in balance, integration and in the quality of the tannins, which showed fine-grained and elegant. 66,166 bottles, 2,041 magnums, 86 double magnums and 25 imperials produced.

Decanter
92 p "It has a long finish with smoky notes."

”The Macan project had an awkward start, but the evolutionary tactics of Vega Sicilia are producing results, especially in recognising the differences from Ribera del Duero and discovering the appropriate extraction, oak and barrel toast for Tempranillo in Rioja. Fine aromatics of thyme and rosemary with violets lead into a rich and fleshy palate with a rasp of tannin and a line of vivid acidity. It has a long finish with smoky notes. A much improved, enjoyable Rioja.”

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Macán är ett så kallat joint venture mellan giganterna Vega Sicilia och Benjamin de Rothschild. Tempranillodruvorna till detta vin delas efter alkoholjäsningen upp där 30 % genomgår malolaktisk jäsning på ekfat och 70 % lagras på ståltank. Den efterföljande fatlagringen sker under 15 månader på nya och gamla franka ekfat.

Producenten

Bodegas Vega Sicilia förblir ett riktmärke för världens stora röda viner. Don Eloy Lecanda y Chaves planterade sina första stockar här i Ribera del Duero 1864 och på farmen som han då kallade Vega de Santa Cecilia. Men det var inte bara spanska druvor som planterdes (främst tempranillo eller tinta fino) utan även en hel del cabernet sauvignon, merlot och malbec. 

Egendomen som idag går under namnet Vega Sicilia är det nog få som har kunnat undgå att höra talas om. Länge var Vega Sicilia den enda Bodegan i regionen bortsett från några småodlingar för privat bruk. Då var vinerna också extremt traditionella och prestigevinet Unico gjordes bara bra år och fick minst tio år på fat innan det buteljerades. 

Idag är egendomen lite modernare och låter fatlagringen styras av frukten och inte av dogmer. Förutom Unico gör man även Vega Sicilia Vabluena 5 Años som släpps tidigare än Unico och är mer lättillgänglig och kan drickas tidigare. Priserna har alltid varit och är fortfarande höga men så tillhör vinerna också Spaniens bästa.

Förutom vinerna i Ribera gör Vega Sicilia ett av de bästa vinerna i regionen Toro på egendomen Pintia. Tillsammans med Benjamin de Rotschild äger man egendomen Macán i Rioja. Man är också delägare i Oremus i Tokaij i Ungern.

RIBERA DEL DUERO: Över 3 % av vingårdarna i Ribera del Duero planterades före 1900, ungefär 8 % före 1930 och 23 % före 1960 så det finns en rik flora av gamla vingårdar, mestadels med Tempranillo och till viss del Garnacha. 

TEMPRANILLO: Javier Ausás, ansvarig vinmakare på Vega Sicilia uttryckte ”Tempranillo är vår entrecôte, de övriga druvorna är salt och peppar”. Och det är relativt lätt att tänka så, Tempranillo som också går under namnet Tinta del País eller Tinto Fino dominerar i princip alla viner.

http://www.vega-sicilia.com