Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Bodegas Eguia Reserva 2011

Vad tyckte du?

Bodegas Eguia Reserva 2011

Spanien, Rioja, 750 ml, 13,5%

Stilfull Rioja från en utmärkt årgång. 100% tempranillo från vinstockar som är en bit över 30 år gamla. Vinet har lagrats i 24 måneder på amerikanska ekfat för att sedan vidareutvecklas i 24 måneder på flaska innan vinet lanseras på marknaden. Klassiska Riojatoner i en lite modern stil. Vingården l ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2011

Druvor

Tempranillo

Smaknotering

Detta är ett väldigt öppet vin som är lätt att ta till sig. Mogna mörka bär, som plommon och körsbär, blandas med lakrits, örter och läder. ekfaten bidrar med toner av vanilj och en fin struktur tillsammans med en balanserad syra. Vi bjuds på bra balans och harmoni.

Drickes
2019-2017
Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
18-20ºC

Så tycker experterna

WineAdvocate
89 p "A crowd-pleaser"

Vanilla, smoke and cinnamon are the initial impression from the 2011 Viña Eguía Reserva, a pure Tempranillo aged in barrel for two years. As with the other wines from this Bodega it´s soft, approachable and easy to drink with fine tannins, clean flavors and aromas. A crowd-pleaser.

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

3/5551

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Stilfull Rioja från en utmärkt årgång.

100% tempranillo från vinstockar som är en bit över 30 år gamla. Vinet har lagrats i 24 måneder på amerikanska ekfat för att sedan vidareutvecklas i 24 måneder på flaska innan vinet lanseras på marknaden. Klassiska Riojatoner i en lite modern stil. Vingården ligger i Alavesa delan av Rioja.

Producenten

Bodegas Eguia köptes av Bodegas Muriel i september 2011. Eguia producerar traditionell Rioja med en modern touch. Muriel drivs av Julián Múrua och hans son Javier som ett familjeföretag. Man har producerat vin sedan 1920-talet och har idag en årlig produktion på ca 4 miljoner buteljer.
http://www.bodegasmuriel.com/en/index.html
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du