Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Gomez Cruzado Blanco 2018

Vad tyckte du?

Gomez Cruzado Blanco 2018

Spanien, Rioja, 750 ml, 13%

75% Viura och 25% Tempranillo blanco. Alla druvor kommer från samma vingårdslägen beläget på hög höjd i en sluttning i Haro Rioja. Jormånen består av stenig alluvial jord med småsten på jordytan och ett djupt kalkstenlager.

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2018

Druvor

Viura, Tempranillo Blanco

Smaknotering

Nyanserad, kryddig smak med fatkaraktär, inslag av röda äpplen, kardemumma, brynt smör, aprikos, macadamianötter, vanilj och apelsin.

Drickes
2020-2025
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

75% Viura och 25% Tempranillo blanco. Alla druvor kommer från samma vingårdslägen beläget på hög höjd i en sluttning i Haro Rioja. Jormånen består av stenig alluvial jord med småsten på jordytan och ett djupt kalkstenlager.

Producenten

Den lilla bodegan Gomez Cruzado ligger i Haro i Rioja Alta. Haro är den mindre av de två ”stora” städerna i Rioja och här finns det legendariska området Barrio de la Estación, som är just vad det låter som: området vid stationen. Under 1800-talet var det nämligen viktigt för bodegorna att ha närheten till transportmedel och kommunikation, varför flera bodegor finns kvar än idag. Gomez Cruzado är den minsta i det här området, men har blivit allt mer uppmärksammat för sina intressanta viner. År 2015 vann bodegan TripAdvisors Certificate of Excellence som turistmål. 

Vineriet grundades redan 1886, blev allt mer bortglömt under 1900-talet. År 2003 tog dock de fyra partners som driver bodegan idag över, med höga ambitioner. Mycket i vineriet har rustats upp, men det finns fortfarande en stor vördnad för traditionen. Inhemsk jäst används och vinerna vinifieras i äggformade kar. Som belöning har de bl. a. vunnit utmärkelser för sina viner i San Remo, Barcelona, ​​Rom, Amberes, Sofia, Ljubljana och Bacchus '96 (Madrid). Egendomen har odlingar i både Rioja Alta och Rioja Alavesa.

http://www.gomezcruzado.com/en
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du